Iztok Puc izgubil bitko z rakom


Iz Združenih držav Amerike je prišla žalostna vest. Legendarni slovenski rokometaš Iztok Puc je izgubil bitko z zahrbtnim plučnim rakom in v četrtek umrl na Floridi, kjer je živel zadnja leta.

Iztok Puc je v svoji karieri igral za Šoštanj, Borac iz Banjaluke, Prule, neizbrisen pečat pa je pustil tudi v najuspešnejšem slovenskem klubu RK Celje Pivovarna Laško. Kar s tremi različnimi reprezentancami je nastopil na olimpijskih igrah. Leta 1988 je z reprezentanco Jugoslavije osvojil bronasto medaljo, leta 1996 pa je bil v ekipi Hrvaške, ki je postala olimpijski prvak. S slovensko reprezentanco je nastopil na igrah v Sidneyu leta 2000.

V Celju so se že pospešeno pripravljali na dobrodelni rokometni spektakel, kjer bi vsa zbrana sredstva namenili za drago zdravljenje legendarnega športnika. 5. novembra bi se v Dvorani Zlatorog pomerili veteranski ekipi Slovenije in Hrvaške ter članska reprezentanca Slovenije in RK Celje Pivovarna Laško.

Poročanje ostalih medijev:

rk-celje.si: Iztok Puc izgubil boj z rakom

MMC RTV: Slovo rokometne legende: Puc izgubil bitko z rakom

Planet Siol: Iztok Puc izgubil boj z rakom

Delo: Preminil je Iztok Puc

24ur: Iztok Puc izgubil boj z zahrbtno boleznijo

FOTO: Eden najboljših slovenskih rokometašev vseh časov je neizbrisljiv pečat pustil tudi v celjskem klubu (vir: rk-celje.si)