Luka Janežič ponovno drugi na mitingu svetovne dvoranske serije. Černjulova do nove zmage


Luka Janežič je pred bližajočim se evropskim dvoranskim prvenstvom v dobri formi. Že drugič v dobrem tednu je zasedel drugo mesto na mitingu svetovne dvoranske serije.

marusa-cernjulCeljska atletinja Maruša Černjul je ponovno slavila v Lincolnu v skoku v višino.

Celjski atlet Luka Janežič je v dobrem tednu dni dosegel dve drugi mesti v teku na 400 metrov na mitingih svetovne dvoranske serije. Že prejšnji teden je v Madridu s časom 46,55 sekunde zaostal le za američanom Nathanom Strotherjem. Tudi tokrat je na mitingu svetovne dvoranske serije v Birminghamu pritekel do drugega mesta. Ponovno je zmagal Američan Strother (46,45), Janežič pa je dosegel čas 47,04 sekunde. Tretji je bil Luguelín Santos iz Dominikanske republike.

janezic-luka-foto-azsKot je po teku povedal Janežič, današnji čas ni najbolj realen pokazatelj njegove forme, saj je ob prehitevanju Strotherja, le temu stopil na šprinterico ter izgubil korak. Posledično se je do konca teka le še lovil. Glede na dogajanje na stezi Janežičev nastop niti ni bil tako slab. Celjski atlet je bil zadovoljen tudi s startom.

Luka Janežič je sicer pred tremi tedni že tekel 46,13 sekunde, s čimer je potrdil normo za dvoransko evropsko prvenstvo, ki bo v začetku marca.