Janežič zmagal na Poljskem; najboljši tudi Orož, Kokalj in Gošek


Na mednarodnem atletskem mitingu IAAF World Indoor Tour v poljskem Torunju je član celjskega Kladivarja, Luka Janežič, ponovno odlično nastopil. S časom 46,03 sekunde je v močni konkurenci zmagal in za stotinko zaostal za svojim državnim rekordom. Prav tako je v drugič zaporedoma premagal tudi svetovnega prvaka Pavla Maslaka iz Češke.

Janežič je bil namreč 8. februarja drugi v Madridu, ko je prehitel tretjeuvrščenega Maslaka, dvakratnega zaporednega svetovnega dvoranskega prvaka in štirikratnega zaporednega evropskega dvoranskega prvaka. Trenutno ima 18. izid sezone na svetu, pred njim pa je med drugim 10 tekačev iz ZDA.

V soboto je celjski klub gostil prvenstvo Slovenije v dvorani za mlajše mladince in mladinke. Od domačih predstavnikov se je najbolje izkazal Domen Orož, ki je postal državni prvak v teku na 60 m z ovirami s časom 8,31 s. Med mladinkami se je najbolje ponovno odrezala Ana Grajžl, ki je v skoku v višino dosegla 3. mesto (1,62 m).

V nedeljo je bil v Beogradu  51. mednarodni Beli kros. Jan Kokalj je postal absolutni zmagovalec, Karin Gošek je postala zmagovalka med mladinkami, Vid Botolin pa je zasedel 2. mesto med mladinci.

Dodajmo, da so na dvoranskem prvenstvu Slovenije za starejše mladince in mladinke v Ljubljani kladivarjevci dosegli nekaj odličnih rezultatov. Na najvišjo stopničko sta se tako povzpela Rok Renner in Eva Pepelnak. Roku je v skoku v daljino pristal pri 712 cm, medtem ko je Eva v troskoku zmogla 13,03 m. Denis Babič je izboljšal svoj osebni rekord pri skoku s palico (4,60 m), kar je bilo dovolj za 3. mesto.

*foto: ADKC