Janežiču vabilo med svetovno elito


Luka Janezic PekingPo letošnjih izvrstnih rezultatih, ki so doslej kulminirali z izboljšanjem državnega rekorda v teku na 400 m na 45,22 s in pred kratkim doseženim petim mestom na evropskem prvenstvu v Amsterdamu, so člana Atletskega društva Kladivar Celje, Luko Janežiča, povabili na prvi miting diamantne lige.

Gre za tekmo, ki bo v soboto, 23. julija, v Londonu, vse skupaj pa bo za šele 20-letnega atleta dobra priprava pred nastopom na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ki se začnejo 5. avgusta.

Ob tem je lani tretjeuvrščeni na EP do 23 let dejal: “Želja vsakega atleta je nastop na diamantni ligi. Ta želja se mi je zdaj uresničila, seveda pa mi brez trdega dela in garanja to ne bi uspelo. S trenerjem Rokom Predaničem očitno delava zelo dobro, vesel sem, da imam takega trenerja, ki živi za atletiko. Tako se bom pomeril v najprestižnejšem in najmočnejšem atletskem mitingu. Vesel sem tudi, da imam zelo dobrega menedžerja, ki mi to tudi omogoča. Za zdaj zelo dobro sodelujemo in to je zelo pomembno.”

polovicka_celje_klik