Jarošik ni več trener državnih prvakov. Čeha bo zamenjal Šalja (video)


Po nizu slabih predstav, ko so aktualni državni prvaki v letošnjem letu na 12 tekmah dosegli le dve zmagi in dva neodločena rezultata, se z mesta trenerja pričakovano poslavlja Jiří Jarošík.

Celjani so že dolgo nazaj izgubili tudi teoretične možnosti za ubranitev naslova prvakov. Ne samo to, Celjanom grozi celo izpad v drugo ligo. Trenutno namreč zasedajo 9. mesto, kar prinaša dodatno tekmo za obstanek med elito, daleč za Celjani pa ni niti zadnjeuvrščena Gorica. Zadnje mesto na lestvici pomeni direkten izpad v drugo ligo.

NK Celje je ekspresno našel zamenjavo, saj bo že jutri ekipo vodil Agron Šalja.

Jiří Jarošík in NK Celje sta po sobotnem porazu v Domžalah sporazumno prekinila sodelovanje. 43-letni češki strokovnjak je vodenje državnih prvakov prevzel ob začetku tega koledarskega leta, na 12. odigranih srečanjih pa je zabeležil 8 porazov, 2 remija in 2 zmagi. Na celjski klopi je do zmag prišel v Štajerskem derbiju proti Mariboru in v 1/8 finala Pokala Pivovarne Union, kjer je izločil kranjski Triglav. Skupaj z njim se od knežjega mesta poslavlja tudi njegov pomočnik Panajotis Kucalas.

Na celjski klopi Agron Šalja

V NK Celje so hitro našli zamenjavo za Jarošika. Novi trener članske ekipe je namreč postal Agron Šalja, ki je pogodbo z NK Celje podpisal za eno tekmovalno sezono, z možnostjo podaljšanja za še eno sezono. 48-letni strokovnjak iz Dragomelj je bil dolgoletni selektor vseh mlajših selekcij reprezentance Slovenije, zdaj pa bo svoje bogate izkušnje z reprezentančnega prenesel tudi na klubski nivo. Z izbranima vrstama Slovenije U17 in U19 se je vedno uvrstil v elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, kjer je z U17 leta 2018 v Angliji  tudi nastopil.

Mesto glavnega trenerja NK Celje zaseda ambiciozen domači strokovnjak z izvrstnim poznavanjem slovenskega nogometnega prostora ter širokim repertoarjem nogometnega znanja. Nekdanji nogometaš Olimpije, Domžal, Primorje in Interblocka je že spoznal svoje novo delovno okolje in je že opravil prvi trening svoje nove ekipe. Na celjski klopi bo debitiral že jutri, ko se bodo Celjani na stadionu Z’dežele v 1/4 finalu Pokala Pivovarne Union ob 15:00 uri pomerili z ekipo Kalcer Radomlje. (A.H.)

foto: NK Celje