Jernej Kruder zmagovalec prve tekme DP v balvanskem plezanju (video)


Janja Garnbret in Jernej Kruder sta zmagala na prvi tekmi državnega prvenstva 2022 v balvanskem plezanju, ki jo je Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak organizirala 2. in 3. aprila na balvanski steni v Logu-Dragomerju.

Prvi aprilski konec tedna so se slovenski športni plezalci v vseh starostnih kategorijah pomerili na uvodni tekmi državnega prvenstva v balvanskem plezanju na Logu pri Brezovici.

Med člani so se karte v finalu dodobra premešale in zmago si je z dvema vrhovoma, a najmanj poskusi, priplezal Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), isto število vrhov so osvojili tudi Martin Bergant (PK Škofja Loka) na drugem, Zan Lovenjak Sudar (PK Scena) na tretjem in Anže Peharc (AO PD Kranj) na četrtem mestu. Peti je bil Timotej Romšak (PK Kamnik), šesti pa Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica).

V članski konkurenci je med dekleti suvereno slavila Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je edina v finalu dosegla vse štiri vrhove, odlično ji je sledila drugouvrščena Lučka Rakovec (PK FA) s tremi vrhovi, kolikor jih je dosegla tudi mlada Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) na tretjem mestu, od letos tudi nova članica slovenske reprezentance v športnem plezanju. Na četrto mesto se je uvrstila Mia Krampl (AO PD Kranj), na peto in šesto pa Lana Skušek in Katja Debevec (obe PK Scena).

V mladinski konkurenci (do 20 let) sta na najvišjo stopničko stopila Betka Debevec in Timotej Romšak (oba PK Kamnik), med kadeti (do 18 let) pa Sara Čopar (ŠPO PD Celje Matica) in Luka Jerman (PK Kamnik). Med starejšimi deklicami in dečki (do 16 let) sta slavila Jennifer Buckley (Društvo za razvoj plezalne kulture) in Lan Čreslovnik (ŠD Bavanija), med mlajšimi deklicami in dečki (do 14 let) Tina Bobnar (AO PD Kranj) in Martin Stanovnik (ŠPD Korenjak), med cicibani (do 12 let) pa Zala Marjetič in Maks Oblak (oba ŠPD Korenjak).

Podrobnejši rezultati – TUKAJ.

vir: PZS