K rokometašem kot nadomestilo za Janca prvi strelec lige


K Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni prišel prvi strelec slovenskega prvenstva, desno krilni igralec iz novomeške Krke, Jan Jurečič.

22-letni Jan Jurečič je igralec desnega krila, ki je v zadnjih sezonah ves čas v vrhu najboljših strelcev slovenskega prvenstva. V letošnji sezoni je dosegel že 194 zadetkov in je še vedno prvi strelec prvenstva. Odkar je postal polnoleten, v povprečju na tekmo dosega dobrih 5 zadetkov, v Celje pa prihaja ob odhodu Blaža Janca.

Jan je bil sicer tudi član slovenskih mladih selekcij, sedaj pa v Celje prihaja z željo po še večjem napredku, kjer si bo položaj desnega krila delil z Galom Margučem, s Celjem pa je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Branko Tamše: »Jan je igralec, ki je kljub svoji mladosti že nekaj let eden najbolj zanimivih igralcev v slovenski ligi. Je prvi strelec domačega tekmovanja, tudi v zadnjih letih pa je bil vedno v vrhu. S svojo igro dokazuje kvaliteto, ki smo jo ob igranju pri Krki opazovali sami in še nekateri drugi klubi. Verjamem, da je storil pravi korak naprej, na njemu pa je, da sedaj pokaže, da je naše zaupanje upravičeno. Pričakujem, da se bo na krilnem položaju odlično dopolnjeval z Galom Margučem, saj sta podobnih let, poznata se že dlje časa in da bosta skupaj zapolnila vrzel po odhodu Janca. Glede na kvalitete obeh verjamem, da jima bo to popolnoma uspelo.«

sola-voznje-polsi-klik