Kako do dvorane Zlatorog med EP v rokometu za ženske


Med 4. in 8. novembrom bo dvorana Zlatorog v Celju gostila skupinski del evropskega prvenstva v rokometu za ženske. V skupini B bo svoje tekme igrala tudi slovenska reprezentanca, ki se bo pomerila z Dansko (4.11.), Švedsko (6.11.) in Srbijo (8.11. vse tekme bodo ob 18.uri).

Zaradi nastopov slovenske reprezentance in številčnega obiska navijačev iz vse Slovenije ter navijačev iz tujine bo povečan promet na širšem območju dvorana Zlatorog.

Da bi se izognili prometni gneči organizatorji svetujejo, da vozilo pustite na kakšnem od javnih bližnjih parkirišč v okolici dvorane in se do nje odpravite peš ali pa uporabite javni mestni potniški promet – Celebus oziroma sistem javne izposoje koles – KolesCE. Takšna oblika prihoda na tekmo bo tudi v skladu s trajnostno naravnanostjo prvenstva.

Dostop do dvorane Zlatorog:

*Z mestnim potniškim prometom

Do dvorane Zlatorog vozi Celebus linija 3 (Hudinja – Škofja vas) in linija 4 (Nakupovalna).  Več o voznem redu Celebusov na tej povezavi:

https://city.nomago.si/vozni-red-celje#line4

*S kolesom iz sistema Kolesce

KolesCE je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. V okviru sistema KolesCE je v Celju na voljo 35 postajališč. Več o uporabi sistema Kolesce na tej povezavi:

https://bikes.nomago.si/celje

*Z avtomobilom:

Če res nimate druge možnosti in se boste na tekmo odpravili z avtomobilom, potem vam posredujemo sporočilo organizatorja, da je v bližini dovrane Zlatorog parkirišče predvideno pred dvorano Golovec (do dvorane Zlatorog je potem še približno slab kilometer) in pred samo dvorano Zlatorog, kjer pa je pričakovati hitro zapolnitev parkirnih mest.