Kapetanka celjskih košarkaric poslej v Italiji


Jakovina-TinaDosedanja kapetanka ŽKK Athlete Celje, Tina Jakovina, bo kariero nadaljevala v Italiji. Z drugoligašem Vicenzo, ki goji ambicije po povratku v najvišji rang je sklenila enoletno sodelovanje. V mestu, ki leži 60 kilometrov zahodno od Benetk, se lahko pohvalijo, da so drugi najtrofejnejši italijanski klub vseh časov, saj so doslej osvojili kar 12 naslovov italijanskega prvaka in pet naslovov evropskega prvaka. Trener Vicenze je najtrofejnejši italijanski trener Aldo Corno, ki je v svoji bogati karieri kar šestkrat osvojil naslov evropskega klubskega prvaka

Jakovina je v celjskem klubu preživela dve sezoni v katerih je osvojila po dva pokalna in državna naslova. V zadnji sezoni je 23-letna Primorka opravljala tudi naloge kapetanke ekipe.

Borut Kop, predsednik ŽKK Athlete Celje: » Ko je Tina Jakovina pred dvema sezonama prihajala v naš klub je bil naš skupen dogovor, da po dveh letih in po zaključku študija, svojo pot skuša nadaljevati v tujini. Vesel sem, da se je vse to uresničilo, in da ji je tudi naš klub pri tem pomagal po svojih najboljših močeh.”

flosfest-ljubno-polsi-klik