Karničnik bo najprej pomagal Celju, nato sledi sestanek o njegovi prihodnosti


Eden od junakov slovenskega uspeha na Evropskem prvenstvu v nogometu, Žan Karničnik, bo danes ob 18. uri v Talinu pomagal svoji sedanji ekipi, NK Celje, v tekmi proti Flori v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Po vrnitvi v Slovenijo pa se bo Karničnik že v tem tednu sestal s svojim agentom in se med številnimi ponudbami odločal, kje bo nadaljeval svojo kariero, poroča portal Planet nogomet.

Nogometaše Celja danes čaka prvi korak na poti v eno od evropskih ligaških tekmovanj. In čeprav se trener Celjanov Damir Krznar kar se da otepa vloge favorita, so, po poročano Sportkluba, estonski novinarji zelo pesimistični: prepričani so, da bo Celje gladko  “povozilo” njihovega prvaka.

Kakšna bo realnost na igrišču, bo znano danes od 18. ure dalje, a le malo Slovencem preko TV zaslonov, saj tekmo prenaša Sportklub, ki je dostopen le manjšemu deležu TV gledalcev v Sloveniji.

Zato pa boste lahko na Celje.info od 18. ure dalje v živo spremljali, kaj se dogaja na zelenici v Talinu.

Žan Karničnik bo igral, toda …

Poročali smo že, da se je iz Eura neposredno na treninge Celje vrnil reprezentanco. S celjskim klubom je odletel v Estonijo, in kot je na uradni novinarski konferenci potrdil trener Krznar, bo tudi stopil na zelenico.

“Jutri bo igral. Je profesionalec, govoril sem z njim, pripravljen je, da nam pomaga. Obljubil sem mu, da bo imel poletni premor, ampak malce kasneje,” je dejal Krznar.

Žan Karničnik na treningu Celja po Euru (vir foto: FB profil NK Celje)

Kako bo z obljubljenim poletnim premorom, pa ni povsem v rokah sedanjega Karničnikovega trenerja, saj bo v Celju težko ostal še dolgo časa. Že ta teden se bosta namreč usedla z agentom in pregledala ponudbe, ki so za 29-letnega Korošca prišle na njegov naslov.

Kot je slišati, izreden interes za Karničnika vlada med bundesligaškimi klubi. Ni še sicer jasno, kateri konkretno so v igri, pričakovati pa je, da bo Karničnik kariero prej nadaljeval v Nemčiji kot v agresorski Rusiji, od koder tudi prihaja interes.

Ali se Karničnik že v kratkem vrača na “mesto zločina” v Nemčijo, kjer si je pred tedni ustvaril mednarodno nogometno ime (Portugalec Luis Figo kar ni mogel verjeti, da tako dober nogometaš igra v slovenski ligi in ne recimo v portugalskem Sportingu), bomo videli v kratkem.

Celje za Karničnika pričakuje velik denar

Prestop Karničnika sicer znajo zaplesti, ali vsaj zavleči, visoka finančna pričakovanja Celjanov. Nekateri navajajo, da za Karničnika pričakujejo okoli 5 milijonov evrov, kar je, ne glede na njegovo kvaliteto, predvsem zaradi dejstva, da je star že skoraj 30 let, zelo visok znesek, ki bi podrl tudi prestopni rekord iz slovenske lige.

A najprej ga njegov klub, v katerem je postal državni prvak in najboljši igralec slovenskega nogometnega prvenstva, potrebuje na svoji poti v Evropo. Ni dvoma, da Karničnik, kot vedno, za ta cilj na zelenici ne bi dal vse od sebe. Nenazadnje ima s Celjem še veljavno pogodbo do leta 2026.