Kidričani izkoristili rotacije Alberta Riere in slavili sredi knežjega mesta (video)


Nogometaši Celja so v desetem krogu državnega prvenstva gostili zadnjeuvrščeno zasedbo Aluminija. Španski strateg na celjski klopi je želel spočiti nekatere najbolj obremenjene igralce, a se je opekel, Celjani pa so prvič v letošnji sezoni vknjižili poraz.

Celje : Aluminij Kidričevo 1:3 (1:0)
Kvesić (27′); Jagić (67′), Baskera (71′), Jovanović (88′)

Celje: Obradović, Ajhmajer (od 71′ Dulca), Vuklišević, Nemanič (od 56′ Zec), Milić (od 56′ Karničnik), Kouter, Vrbanec, Kvesić (od 71′ Bobičanec), Lamy, Bajde (od 62′ Edmilson), Bizjak

Celjani so že od samega začetka tekme pričakovano zagospodarili na igrišču, vendar je bila njihova terenska premoč bolj jalova. V prvi bolj nevarni situaciji se je v 18. minuti znašel Lovro Bizjak, ki pa je s slabo reakcijo zapravil svojo priložnost.

Sredi prvega polčasa je gostujoči branilec Luka Koblar v svojem kazenskem prostoru igral z roko, zato je sodnik pokazal na belo piko. Kazenski strel je uspešno izvedel Mario Kvesić in Celjane popeljal do prednosti.

Celjani, ki so tokrat nastopili z nekoliko zarotirano začetno postavo, so po vodstvu skrili žogo nasprotniku, držali posest in čakali na napako Aluminija. Pred koncem prvega dela igre so gostje nevarno zapretili iz kota, a je poskus Aleksandra Zeljkovića švignil mimo vrat. Na drugi strani igrišča si je Bizjak sijajno pripravil prostor za strel, a nato nekoliko slabše meril.

V precej zaspanem drugem polčasu so Kidričani povsem presenetili Celjane in praktično iz nič prišli do preobrata. Najprej je z razdalje sprožil Tomislav Jagić, njegov strel pa je oplazil Davida Zeca, ki je nesrečno spremenil smer žoge v celjsko mrežo. Sledila je velika napaka Matka Obradovića, ki jo je z zadetkom kronal Celjan Žan Baskera.

Varovanci Roberta Pevnika so imeli veliko priložnost, da svojo prednost še povišajo, a so izredno slabo izvedli protinapad, ki je precej obetal. Vendarle so nato nogometaši Aluminija v 88. minuti dosegli svoj tretji zadetek. Z roko je v domačem kazenskem prostoru igral Nino Kouter, iz enajstmetrovke pa je končnih 1:3 postavil Sandro Jovanović.

Celjani kljub prvemu porazu po devetih odigranih tekmah še naprej zasedajo vrh razpredelnice s štirimi točkami naskoka pred Koprom, ki pa ima dve tekmi manj. V soboto bodo grofje gostovali na Fazaneriji pri Muri.

Standings provided by Sofascore