Kje in kdaj si lahko v Celju in okolici ogledate prihod olimpijske bakle


Letos se bodo v Parizu odvile poletne olimpijske igre, kjer bo v 329 disciplinah tekmovalo 10.500 najboljših športnikov iz celega sveta. Našo državo bo zastopalo med 80 in 100 športnikov v 15 panogah.

Tudi letos bo v Pariz odpotovala slovenska olimpijska bakla, ki bo pred tem tekom trimesečne poti obiskala vseh 212 občin Slovenije. V nekaterih občinah je bakla že bila, kdaj pa bo ta obiskala Celje in okoliške občine, preverite v nadaljevanju.

Olimpijska bakla v Lučah; vir foto: Olimpijski komite Slovenije

Celje bo olimpijska bakla obiskala v sredo, 29. maja ob 9. uri. Dogodek se bo pričel na Krekovem trgu, bakla pa bo nato večkrat zaokrožila po središču mesta. Pot jo bo vodila od Krekovega trga mimo Tehnoparka Celje do Stanetove ulice, za tem pa se bodo nosilci preko celjske zvezde po Prešernovi ulici vrnili do izhodišča.

Baklo bodo nosili šolarji, predstavniki športnih društev in drugih organizacij, pridružili pa se jim bodo še župan Mestne občine Celje Matija Kovač ter nekdanji izjemni celjski športniki Tina Trstenjak, Anja Valant Velepec, Marijana Lubej, Štefan Cuk, Vlado Bojovič, Luka Žvižej in Nenad Stojaković.

Olimpijska bakla bo obiskala tudi sosednje občine

V Vojniku bodo baklo sprejeli v sredo, 29. maja ob 11. uri. Na Ploščad pred Kulturnim centrom v Laškem bo pripotovala v torek, 28. maja ob 11. uri. Isti dan ob 13. uri bo olimpijska bakla obiskala še Štore.

V Šentjur bo bakla pripotovala v ponedeljek, 27. maja ob 13. uri. Tam jo bodo s tekom v Športnem parku Šentjur sprejeli nekdanji olimpijci, župan, člani športnih društev, udeleženci iz Vrtca Šentjur, Osnovne šole Franja Malgaja Šentjur in Osnovne šole Hruševec Šentjur. V Žalcu so baklo že gostili, in sicer v ponedeljek, 21. maja.

Poglejte še:

Maj je v Celju Mesec športa: program dogajanja