Kladivarjevci najboljši v krosu


V Murski Soboti je v organizaciji Atletskega kluba Pomurje potekalo državno prvenstvo v krou. Atleti AD Kladivar so se odlično odrezali in se kar petkrat povzeli na najvišjo stopničko. Postali so tudi ekipni državni prvaki tako v ženski kot v moški konkurenci.

Kladivarjevci so posamično zmagali v kategorijah mlajših in starejših mladincev ter v kategoriji mlajši člani. Skupaj so prejeli pet zlatih, dve srebrni ter eno bronasto medaljo.

V sončni in vetrovni Murski Soboti je minuli vikend v organizaciji Atletskega kluba Pomurje potekalo državno prvenstvo v krosu. Proga je bila zanimiva, razgibana in zahtevna, saj so morali tekači kar na nekaj mestih premagati ovire v obliki debelih drevesnih hlodov.

V najbolj zastopani kategoriji, mlajši mladinci (3000 m) se je naslov prvaka veselil Maj Pritržnik.

Pionirji zaradi preventivnih ukrepov niso nastopili v svojih kategorijah, zato pa so lahko atleti do 16 leta tekmovali v mlajše mladinskih kategorijah. Kljub temu je Tija Tanja Živko po odlični dvoranski sezoni zmagala še na trikilometrski kros stezi. Skupaj z Mašo Novak sta prejeli še plaketo za ekipno zmago med mlajšimi mladinkami.

V kategoriji starejših mladincev sta prvaka postala Vid Botolin, ki je po kar štirih naslovih državnega prvaka v dvorani sedaj še prvak v krosu. Bor Bauman je bil v isti kategoriji tretji, skupaj z Botolinom pa sta tako prejela tudi plaketo za zmagovalno ekipo starejših mladincev.

Lea Haler je zmagala med starejšimi mladinkami na 4000 m, kar je letos že njen tretji naslov državne prvakinje.

Matija Rizmal je zmagal med mlajšimi člani, Alen Lamper je bil v isti kategoriji četrti.

Barbara Kok je podprvakinja pri mlajših članicah, Jan Brešan pa med člani v dolgem krosu na 8ooo m. V isti kategoriji kot Brešan je bil Simon Navodnik peti, skupaj pa sta tako zmagala tudi ekipno v kategoriji članov. Lucijan Zalokar je bil peti v kratkem krosu za člane na 3000 m, osmi pa Marko Pepelnak. Skupaj sta osvojila drugo mesto ekipno v svoji kategoriji.

Ekipni prvaki
Maj Pritržnik
Tija Tanja Živko
Vid Botolin
Lea Haler
Matija Rizmal

foto: AZS/AD Kladivar