Kladivarjevci tudi pretekli teden nanizali nekaj vrhunskih izidov. Tina Šutej skočila nov dvoranski rekord

21. 02. 2022 17:23

Atleti celjskega Kladivarja so minuli teden nastopali tako na domači kot na tudi sceni. Na prvenstvu Slovenije so osvojili dva naslova članskega prvaka, Tina Šutej pa je uspešno tekmovala v Franciji.

Celjski atleti so na dvoranskem članskem prvenstvu Slovenije domov odnesli dva naslova. Kladivarjevec Vid Botolin je v soboto slavil v teku na 1500 metrov, v nedeljo pa še v teku na 3000 metrov ter s časom 8:08,71 postavil nov dvoranski državni rekord za mlajše člane. S prav tako odličnim časom 8:17,16 je bil drugi še en kladivarjevec Jan Kokalj.

V teku na 800 metrov je v odsotnosti Žana Rudolfa (Mass) brez težav slavil kladivarjevec Jan Vukovič, ki je štiri dvoranske kroge pretekel v času 1:50,48.

Luka Janežič in Tina Šutej nista nastopila na Prvenstvu Slovenije za člane. Je pa Šutej odlično tekmovala v Franciji. Na mitingu v francoskem Clermont-Ferrandu je preskočila 4,75 metra in s postavila nov državni dvoranski rekord. Za centimeter je izboljšala svoj dosežek s tega tekmovanja pred dvema letoma. Skok je zadostoval za končno tretje mesto. Pred njo sta tekmovanje končali ruski skakalki, Polina Knoroz s 4,81 metra in Anželika Sidorova s 4,87 metra.

foto: Kastelic/AZS

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 2,630 seconds.