Kladivarjevci uspešno začeli na EP – že štirje v finalu!


amsterdam 2016Na evropskem prvenstvu v atletiki je v slovenski odpravi lepo število članov celjskega kluba. Izmed 19 tekmovalcev jih pet prihaja iz Kladivarja in vsi imajo možnosti za lepo uvrstitev.

Na včerajšnjem prvem tekmovalnem dnevu sta si finalna nastopa zagotovila skakalka v višino Maruša Černjul in skakalec ob palici Robert Renner!

Maruša je bila pri 175 centimetrih uspešna v drugo, v prvem poskusu pa preskočila tako 180 kot 185 centimetrov. Na višini 189 centimetrov je bila uspešna v drugem poskusu, to pa je že zadoščalo za 12. mesto v kvalifikacijah in uvrstitev v finale, ki bo na sporedu danes ob 17.30.

Med šestnajsterico, ki se bo v finalu skoka ob palici pomerila v petek, je tudi slovenski rekorder Robert Renner, ki je v drugem poskusu preskočil 550 centimetrov.

V četrti skupini kvalifikacijskega teka na 100 metrov z ovirami je tekla Marina Tomić, osvojila je tretje mesto in se z rezultatom 13,18 sekunde po času uvrstila v polfinale. Marino polfinale čaka danes, tekla pa bo v tretji polfinalni skupini, in sicer ob 17.10.

Danes sta si finale priborila dva kladivarjevca 

Martina Ratej je kopje vrgla 60,38 m in se uvrstila v sobotno tekmo najboljših.

Luka Janežič je v polfinalni skupini zmagal, finalni tek pa je na vrsti v petek.

polovicka_celje_klik