Kladivarjevki v Franciji z dvema drugima mestoma


Na dvoranskem mitingu srebrne svetovne serije je Kladivarjeva atletija Tina Šutej v skoku s palico z rezultatom 465 centimetrov zasedla drugo mesto. V francoskem Mondevillu je z višino 473 cm zmagala Kanadčanka Alysha Newman.

Trener Milan Krajnc je po tekmi povedal: “Nastop sicer ni bil slab, a sva želela več. Nisva najbolj zadovoljna po tej tekmi. Tina ni imela pravih občutkov, že na ogrevanju je bilo tako. Skušala sva nekako sestaviti nastop, pa to ni uspelo tako kot v Ostravi. To bova skušala malo popraviti do druge tekme v Franciji v soboto. Bolečine so prisotne, zato mora jemati protibolečinske tablete, posledično ne vemo, kako to vpliva na vse skupaj. Greva na pot jutri in upam, da bo nared za dober naslednji nastop.

Prav tako na mitingu srebrne svetovne serije, ki ga je gostil Lyon, je kladivarjevka Klara Lukan v teku na 3.000 metrov zaključila na drugem mestu, in sicer s časom 8:53,61. Za najhitrejšo tekačico na tej preizkušnji je zastala le 10 stotnik sekunde.

Po tekmi je 23-letna atletinja sporočila: “Rezultat je soliden za moje trenutno stanje, saj sem imela pred mesecem dni lažjo poškodbo kolena in sem morala za dobra dva tedna prekiniti teke. Malo mi je zmanjkalo v finišu, a že kar dolgo časa nisem tekla v tekmovalnem ritmu in se je to malo poznalo. To je moja prva in zadnja mednarodna tekma te zimske sezone, nastopila bom še na državnem prvenstvu konec naslednjega tedna. Osredotočila se bom na poletno sezono, kjer nas čaka veliko izzivov.”