Klara Apotekar evropska prvakinja


klara-apotekar

Celjska judoistka Klara Apotekar je na evropskih igrah v Minsku, ki pri judu letos štejejo tudi kot evropsko prvenstvo, osvojila zlato odličje. Očitno je Marjan Fabjan vzgojil nov judoistični biser.

Klara Apotekar (Judo klub Sankaku), ki je letos že zmagala na nekaj močnih turnirjih, je v finalu premagala svetovno podprvakinjo, Nizozemko Guusje Steenhuis. 21-letna Apotekarjeva, ki je Nizozemko enkrat v karieri že premagala, je v finalu pokazala zelo pametno in zrelo borbo. Minuto in pol pred koncem si je priborila vazari in prednost obdržala do konca.

Pot do finala si je priborila z zmagami nad Avstrijko Bernadette Graf, preko katere se je šele po podaljšku uvrstila v četrtfinale. Tam jo je čakala Britanka Nathalie Powell, sicer nosilko večih medalj z velikih tekmovanj, ki pa jo je apotekarjeva premagala še v četrtem medsebojnem dvoboju zapored. Delo za vstop v finale je dokončala v polfinalu, ko je premagala Nemko Luise Malzahn. Apotekarjeva je tudi v tej borbi zmago dosegla v podaljšku. Nemko je premagala z iponom.

Klara Apotekar je z današnjo zmago dokazala, da gre za eno najobetavnejših slovenskih tekmovalk ter da je pred njo bleščeča kariera.

Finalno borbo si lahko ogledate TUKAJ (klik)