Klara Lukan do sedmega mesta na prestižnem krosu


Atletinja celjskega Kladivarja Klara Lukan je nastopila na prestižnem krosu 65° Campaccio-International Cross Country v italijanskem San Giogrgio su Legnanu, ki šteje za zlato serijo krosov Svetovne atletike. Lukan je v močni konkurenci afriških tekačic osvojila odlično sedmo mesto. Šesto mesto je izgubila po ogledu fotofiniša.

Atletinja AD Kladivar Klara Lukan je na prestižnem krosu 65° Campaccio-International Cross Country, ki šteje za svetovno serijo krosov, osvojila odlično sedmo mesto. Lukan je tekmovala v močni konkurenci afriških atletinj, ki so na koncu tudi osvojile trojno zmago. V zaključku se je za šesto mesto borila s svojo veliko rivalko, Italijanko Nadio Battocletti, ki jo je na velikih tekmah premagala še četrtič.

Pred slabim mesecem je Italijanka v Dublinu osvojila naslov evropske prvakinje v krosu do 23 let, Lukan pa je bila srebrna. Podobno je bilo tudi že leta 2019 na evropskem prvenstvu v krosu v Lizboni. Lukan je Italijanki morala priznati premoč tudi na lanskem evropskem prvenstvu do 23 let v teku na 5000 metrov. Tokrat je že kazalo, da je Lukanova le uspela streti finalistko olimpijskega teka na 5000 m, a je po fotofinišu kratko znova potegnila atletinja Kladivarja.

Zmago na 6-kilometrski progi si je pritekla Etiopijka Dawit Seyaum (18:48), sekundo za njo je bila 20-letna Eritrejka Rahel Daniel, tretja pa je bila s časom 18:51 Kenijka Beatrice Chebet.

V moški konkurenci je zmaga odšla v Etiopijo. Na 10-kilometrski razdalji je bil s časom 28:39 najhitrejši Yihune Addisu, ki je sicer še mladinec. (vir: AZS)