Klara Lukan druga v Nemčiji, Žiga Jan drugi v Zagrebu


Atleta celjskega Kladivarja Klara Lukan in Žiga Jan sta minuli vikend nastopila v Nemčiji oziroma na Hrvaškem, oba pa sta zasedla drugo mesto.

Klara Lukan se je mudila na atletskem mitingu v Karlsruheju v Nemčiji, kjer se je pomerila v teku na 5.000 m. Kljub temu, da je podrla več kot 20 let star slovenski rekord, je zaostala za novopečeno rekorderko Marušo Mišmaš Zrimšek. Klara je v cilj pritekla s časom 15:11,88, prejšnji rekord iz leta 1999 pa je znašal 15:15,40.

Po teku je članica Kladivarja dejala: ”Tekme sem se lotila s pogumnim pristopom, saj menim, da se rezultati gradijo na tak način. Zavedam se, da pot do vrhunskih dosežkov nikoli ni lahka, ne manjka mi veliko. Tekma je bila dinamična, z veliko menjavami in prerivanja ter ustavljanji. Tovrstne tekme nujno potrebujem za nabiranje izkušenj. Od mojega zadnjega nastopa na 5.000 m sta minili skoraj dve leti. Vesela sem, da sem popravila osebni rekord za 12 sekund.”

Žiga Jan je nastopil na atletskem mitingu v Zagrebu, kjer je v teku na 1.500 m zasedel drugo mesto. Njegov čas je znašal 3:57,45.