Klara Lukan po odstopu brez finalnega olimpijskega nastopa


Atletinja celjskega Kladivarja Klara Lukan je odstopila v teku na 5000 m na olimpijskih igrah v Tokiu in ostala brez olimpijskega finala.

Celjskim športnicam današnji olimpijski dan očitno ni naklonjen, saj je že zgodaj dopoldne iz boja za olimpijske medalje izpadla judoistka Ana Velenšek. Kdaj bodo na tekmovališča stopili še ostali športniki s Celjskega lahko preverite tukaj.

V kvalifikacijah teka na 5000 m na olimpijskih igrah v Tokiu je danes nastopila atletinja celjskega Kladivarja 20-letna Klara Lukan. V izjemno težkih razmerah za tek je mlada slovenska atletinja do štirih krogov pred ciljem še držala stik z glavnino tekačic, nato pa začela popuščati. Ko je zaostala za dobrih sto metrov je očitno precenila, da so možnosti za uvrstitev v finale izgubljene, zato je odstopila.

Klara Lukan je najmlajša v slovenski atletski olimpijski reprezentanci. Današnji nastop je bil šele njen drugi članski nastop na velikih tekmovanjih (prvi na EP-ju v Torunju – 18. mesto na 3000 m). Lukan je bila v začetku julija druga na mladinskem evropskem prvenstvu v Talinu.

Izpadla tudi Mihalinec Zidar

Tudi Mozirčanka Maja Mihalinec Zidar je v kvalifikacijah teka na 100 metrov izpadla v kvalifikacijah. V svoji kvalifikacijski skupini je z 11,54 sekunde tekla svoj najboljši izid sezone in dosegla peti čas v skupini, skupno pa 44. čas. Mihalinec Zidar več pričakuje od ponedeljkovega teka na 200 m.

foto: zajem zaslona