Klara Lukan rekordno, Jan Vukovič pa zmagovalno v Zagrebu. Tina Šutej do zmage v Švici


Atletinja celjskega Kladivarja Tina Šutej je na atletskem mitingu v Bellinzoni v Švici zmagala v skoku s palico in s 4,70 m, kar je le šest centimetrov manj od državnega rekorda, ki si ga lasti sama in ga je dosegla prejšnjo soboto v Ljubljani.

Celjski atleti so dobro nastopali tudi v Zagrebu. Na močnem mednarodnem mitingu, kjer je nastopilo kar nekaj olimpijskih medalistov se je med kladivarjevci najbolj odrezala Klara Lukan, ki je dosegla nov državni rekord.

Tina Šutej je zmagala na atletskem mitingu v Švici, potem ko je v tretjem skoku preskočila 4,70, na 4,78 m pa je bila trikrat neuspešna. Pred tem je 4,60 m zmogla v drugem, 4,50 in 4,35 m pa v prvih poskusih. Druga je bila Marina Kipko iz Ukrajine (4,50 m), tretja Irina Žuk iz Belorusije (4,50 m), četrta pa nekdanja olimpijska zmagovalka Katerina Stefanidi (4,50 m).

Kladivarjevci uspešni tudi v Zagrebu

Klara Lukan je bila v neolimpijski disciplini 2000 m, z doseženim slovenskim rekordom 5:40,91, sedma. Zmagala je Francine Niyonsaba iz Burundija in postavila celo nov svetovni rekord ( 5:21,56).

V teku na 400 m je bil prijavljen tudi letos odlični Luka Janežič, a se ni pojavil v štartnem bloku. Janežiča naj bi na ogrevanju zabolelo v stegenski mišici in ni tvegal nastopa.

Od celjanov sta nastopila še dva atleta: Jan Vukovič je na 800 m zmagal (1:48,40), mlada Tia Tanja Živko pa je bila šesta med atletinjami prav tako na 800 m (2:12,33). Oba sta nastopila v nacionalni skupini.