Klara Lukan tretja na krosu zlate svetovne serije

31. 01. 2022 14:45

Atletinja celjskega Kladivarja Klara Lukan (19:53) je bila tretja na krosu zlate svetovne serije v italijanskem San Vittore Olona. Zmagala je Kenijka Teresiah Muthoni Gateri (19:40) pred rojakinjo Yego Zenah Jemutai (19:45).

Tekmovalka AD Kladivar Klara Lukan je na krosu zlate svetovne serije v italijanskem San Vittore Olona zaostala le za Kenijkama ter se kot najboljša Evropejka veselila tretjega mesta. Zmagala je Kenijka Teresiah Muthoni Gateri (19:40) pred rojakinjo Yego Zenah Jemutai (19:45). Teresiah Muthoni Gateri je že lani osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje na domačem prvenstvu na 3000 m, kjer je bila prav tako druga leto dni mlajša Jemutaijeva.

Današnji kros je bil zelo razgiban in zanimiv. Uživala sem v močni konkurenci in dosegla uvrstitev, ki je zame zelo lep dosežek. Vesela sem vsake tekmovalne priložnosti. S krosi gradim svojo mentalno pripravljenost, ker se je potrebno osredotočiti na vsak premik sotekmovalk. To mi bo gotovo koristilo tudi na atletski stezi. Na 3000 m v dvorani to zimo ni posebej veliko tekem, mogoče bom nastopila na kakšnem mitingu v Novem mestu,” je po teku povedala Lukanova, ki tudi letos nadaljuje z odličnimi izidi. Že lani je odtekla nekaj odličnih tekov.

vir: AZS

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 0,866 seconds.