Klara Lukan z izjemnim rekordom do stopničk v Nemčiji, na kvalifikacijah za APS odlični tudi mladi celjski atleti


Klara Lukan je na atletskem mitingu v Karlsrüheju v Nemčiji zasedla tretje mesto na 5000 m in s časom 15:34,48 za 25 sekund popravila svoj slovenski rekord do 23 let, ki ga je postavila lani na mitingu v Ljubljani. Zmagala je Nizozemka Diane van Es (15:27,23). Absolutni državni rekord drži Helena Javornik s časom 15:15,40.

Lukanova je bila edina slovenska predstavnica na tekmi.

“To je bila moja uvodna tekma sezone, kljub vetrovnim razmeram sem precej popravila rekord. Zelo sem zadovoljna, to je zelo spodbuden začetek in lep obet za stopnjevanje forme v olimpijski sezoni. Med samo tekmo sem se dobro počutila in imela lahkoten korak. Žal sem morala večino tekme sama narekovati ritem. Pogoji so bili daleč od tega, da bi bili idealni, zato sem še bolj zadovoljna,” je po tekmi povedala Lukanova.

Lukanova je sicer leta 2018 na 5000 m postala mladinska evropska prvakinja, leta 2019 pa je na evropskem prvenstu v krosu osvojila srebrno medaljo med mladinkami.

Mladi atleti odlični na kvalifikacijah atletskega pokala Slovenije
Ian Matic Guček

Minuli vikend so na Ptuju potekale kvalifikacije atletskega pokala Slovenije za člane in članice. Na tekmovanju so se odlično odrezali tudi mladi celjski atleti, ki so dosegli kar štiri zmage. Med atleti je na nizkih ovirah slavil Ian Matic Guček (Kladivar), ki je tekel 51,57 (norma za Tokio je 48,90). Na 5000 m je bil Jan Brešan (Kladivar) v cilju več kot 50 sekund pred tekmeci (14:40,19). V metu diska je z metom dolgim 52,27 m prepričljivo slavila Hana Urankar. Zmage v teku na 1500 m se je veselila tudi Lea Haler.

Vsi rezultati TUKAJ

foto: AZS