Klubi s Celjskega minuli vikend brez zmage


Minuli vikend bodo ljubitelji športa na celjskem območju skušali čimprej pozabiti. Vsi klubi so namreč doživeli poraz. Rokometaši so izgubili v derbiju proti Gorenju. Košarkarice v Vršcu niso uspele presenetiti Hemofarma. Blizu prve zmage v ligi ABA so bili Laščani, aso točke šle v Zagreb. Na zadnji domači tekmi 2. SNL pred zimskim premorom je NK Šmapion izgubil proti Šenčurju.

Derbi Gorenju
V derbiju 10. kroga 1. NLB Leasing rokometne lige sta se v velenjski rdeči dvorani pomerila domače Gorenje in RK Celje Pivovarna Laško. Srečanje so nekoliko boljše začeli domači in si piigrali tri zadetke prednosti. Celjani so hitro vzpostavili ravnotežje in pred odmorom tudi dvakrat povedli. Ob koncu polčasa so si domači z mini serijo priigrali prednost 2 zadetkov (15:13). V drugem polčasu pivovarji niso prišli bližje kot na 2 gola zaostanka, Velenjčani pa so počasi a zanesljivo večali prednost. Ob koncu se je na veselje številnih domačih navijačev rezultat ustavil na 31:16.

Gorenje Velenje : Celje Pivovarna Laško 31:26 (15:13)

Gorenje: Gajič  13 obramb, Zaponšek, Taletovič; Melič 6/2, Bezjak 9, Dolenec 7/2, Rutar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 2, Golčar, Gams 1, Bajram, Šimič 2, Dujmovič 1; trener: Branko Tamše

Sedemmetrovke: 4/5
Izključitve: 12 min

CPL: Lesjak, Perič 5/1 obramb, Skok 3 obrambe; Mlakar 2, Marguč 4, Žuran 1, Razgor 5, Toskič 3, Ranevski, Poklar, Poteko, Metličič 2, Mačkovšek 2, Žvižej 7/3; trener Vladan Matič

Sedemmetrovke: 3/3
Izključitve:  6 min;

Poročanje rk-celje.si: V Velenju zaslužena zmaga domačih

Preveč napak za presenečenje v Vršcu
Članice ŽKK Athlete Celje so v 6. krogu Jadranske lige gostovale v Vršcu in proti košarkaricam Hemfarma doživele tretji poraz v sezoni. Za presenečanje proti favorizranim domačinkam so varovanke Damirja Grgiča naredili preveč napak. V obrambi niso našle zdravila za razpoloženi Sašo Čadjo, ki je dosegla 20 in Biljano Stanković, ki je dosegla 17 točk.

Hemofarm : Athlete Celje 65:58 (20:17, 15:20, 15:11, 15:10)

Athlete Celje: Abramovič 3, Gajić 4, Orozović 2, Oblak 9, Klavžar 6, Gabrovšek 8, Macura 5, Jagodič 2, Trebec 19.

Blizu prve zmage
Košarkarji laškega Zlatoroga so bili na domači tekmi proti Zagrebu blizu prve zmage v ligi ABA. Na krilih razpoloženega Vladimirja Panića, ki je dosegel kar 29 točk, so večino tekme držali minimalno prednost. V zadnji četrtini so Zagrebčani z delnim izidom 9:0 povedli. Upe na zmago Laščanov je s trojko ob koncu srečanja razblinil izkušeni Damir Mulaomerović.

Domači trener Rado Trifunović je po tekmi za spletno stran lige ABA povedal: “Čeprav smo izgubili, moram mojim igralcem čestitati za borbenost, odločnost in veliko željo po zmagi. Na koncu je odločila ena žoge, ena akcija, o kateri bi lahko tudi na široko razpredali. Evroligaškemu Zagrebu nismo bili enakovredni edino v skoku pod lastnim košem.”

Zlatorog Laško : Zagreb 85:86 (25:22, 21:20, 23:23, 16:21)

Zlatorog: Škifić 12, Brodnik, L. Lapornik 9, Nikolić Smrdelj, Panić 29, Vujasinovič 7, Omić 6, M. Lapornik, Dimec, Atanackovič 5, Mali, Čohadarević 17. Trener: Rado Trifunovič

Statistika

Brez zmage na zadnji domači tekmi v jeseni
Nogometaši Šampiona so v 13. krogu 2. SNL gostili polfinaliste Pokala Hervis NK Garmin Šenčur. Edini zadetek v prvem polčasu je padel v 43. minuti, ko je goste v vodstvo popeljal Albin Kotnik. V drugem polčasu je vodstvo Šenčurja podvojil Koli Ousman in s tem postavil tudi končni izid srečanja.

Po 6. porazu sezone so varovanci trenerja Janija Žilnika padli na 7. mesto v 2. SNL. Prihodnji vikend jih čaka še zadnja tekma v jesenskem delu prvenstva, ko se odpravljajo v Slovenske Konjice k Dravinji Kostroj.

Šampion Celje : Garmin Šenčur 0:2 (0:1)
Kotnik (43′), Koli Osman (75′)

Šampion: Čretnik, Zamernik (od 79′ Ošep), Kompan, Žagar, Bodiroža, Dolinar, Kožar, Horvat (od 70′ Vodeb), Lazičić, Muharemović (od 58′ Djuranović), Leskovar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

FOTO: Celjski rokometaši se tokrat po tekmi z Gorenjem niso veselili

M.K.