Komerički vsako leto boljši, na evropski ravni uspešen še en dijak I. gimnazije v Celju


Predprejšnji konec tedna se je v Heerenveenu na Nizozemskem odvila tretja tekma mladinskega svetovnega pokala v hitrostnem drsanju na kratke proge. Slovenske barve je zastopal član Drsalnega kluba Celje, Tibor Komerički, sicer tudi dijak 4. letnika I. Gimnazije v Celju.

Še en dijak najstarejše celjske gimnazije se je pred dnevi izkazal na mednarodni ravni. Žan Kovačič je bil 2. na Evropskem pokalu v Kickboxu. 

Najhitrejši slovenski hitrostni drsalec je tekmoval na razdalji 500 in 1000 m ter zasedel 17. mesto oziroma 25. mesto od skupno 43 tekmovalcev.

V DKC menijo, da je tekma  pokazala, da se Komerički lahko meri z najboljšimi hitrostnimi drsalci na kratke proge na svetu. Z uvrstitvijo, ki jo je dosegel na zadnji letošnji tekmi mladinskega pokala, se vidi njegov napredek v primerjavi z lanskoletnim nastopom.

Zadnji konec tedna je mladi hitrostni drsalec nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu v Gdansku na Poljskem.

Njegova klubska kolegica Dina Špan je zaradi težav z zdravjem morala odpovedati tako nastop na Nizozemskem kot tudi na Poljskem.

Se je pa v drugem športu, kickboxu, izkazal dijak 1. letnika I. Gimnazije v Celju, Žan Kovačič.

Na I. gimnaziji v Celju so sicer za naslednji dve leti obnovili in podaljšali certifikat Športnikom prijazno izobraževanje. Cerifikat podeljuje Olimpijski komite Slovenije.