Konec španske pravljice v NK Celje? Albert Riera bi rad prevzel klub v Franciji


Lani je osvojil dvojno krono z NK Olimpija. Letos je zastavil zmagovito zgodbo v NK Celje. A vse kaže, da se španska pravljica Alberta Riere v NK Celje in slovenskem nogometu bliža koncu.

V nogometnem klubu Celje so potrdili, da jih je kontaktiral francoski drugoligaš Bordeaux z željo po angažiranju Alberta Riere za njihovega novega trenerja. 40-letni aktualni trener Celja je v šestkratnem francoskem prvaku igral med letoma 2003 in 2005.

Bordeaux, pred sezono glavni fovorit za uvrstitev v 1. ligo, je porazno začel sezono in se z 11 točkami na 10 tekmah nahaja šele na 13. mestu lestvice Ligue 2, zaradi česar se je s klopi moral posloviti dosedanji trener, David Guion.

Albert Riera je medtem s Celjem po 11 krogih s 26 točkami prvi na lestvici slovenske nogometne lige, s 5 (oziroma 2, če štejemo še neupoštevano neodigrano tekmo z Rogaško) točkami prednosti pred Koprom.

Kot piše športni tednik Ekipa je Riera vodstvo NK Celja obvestil o želji po prestopu v Bordoeaux, Celjani pa se zdaj s Francozi pogajajo o odškodnini. Ta naj bi bila, kot še navajajo v Ekipi, višja od pol milijona evrov.

Če bo Riera prevzel Bordeaux, bo postal trener slovenskega reprezentančnega napadalca Žana Vipotnika, ki je minulo poletje kot velika okrepitev za 2,7 milijona evrov v Francijo prestopil iz Maribora. Podobno kot celotni ekipi tudi 21-letnemu Konjičanu francoski 2. ligi ne steče, saj je v devetih nastopih zabil zgolj en gol, na zelenici pa preživel 408 tekmovalnih minut.

Brez trenerja in prvega strelca

Ob zelo verjetnem slovesu uspešnega trenerja je Celjane zadela še ena slaba novica. Do konca jesenskega dela prvenstva bodo namreč morali igrati brez najboljšega strelca Aljoše Matka. Strelec šestih zadetkov to sezono si je na sobotni tekmi proti Bravu (2:1) v drugem polčasu zlomil stopalnico. V nedeljo je bil operiran v novomeški bolnišnici.