Košakova z normo za mladinske olimpijske igre


PK NeptunPlavalci celjskega Neptuna so se udeležili mednarodnega tekmovanja v Ravnah na Koroškem, kjer je Anemari Košak v tekmi na 50 m prosto zmagala s časom 26,58 s in s tem izpolnila A-normo za nastop na mladinskih olimpijskih igrah v kitajskem Nanjingu. Na 100 m prosto je z novim osebnim rekordom 57,94 potrdila še B-normo.

Katja Petrič in Jana Sinožič sta si v svojih kategorijah na 100 m delfin priplavali zlato kolajno. Gašper Frece je na 100 m prosto osvojil v svoji kategoriji drugo mesto. Hana Firšt je bila na 200 m mešano tretja.

Za kadete je to tekmovanje predstavljalo zadnjo možnost za uvrstitev na troboj Slovenija-Hrvaška-Srbija. Andrej Resnik si je na 400 m prosto priplaval drugo mesto. Prav tako sta Jure Dolinar na 200 m hrbtno in Mihael Strnad na 200 m delfin osvojila srebrno odličje. V finalih so plavalci svoje rezultate še izboljšali. Do desetega mesta pa so se uvrstili še Sara Golčman, Nina Petrič, Adrijana Verdinek v ženski ter Gal Bjelovučić in Rok Drgajner v moški konkurenci.