Košarka: Celjanke do 9. zvezdice


Košarkarice Athletea so v domači dvorani izkoristile prvo priložnost za osvojitev 9. naslova državnih prvakinj. Po polčasu je kazalo, da do odločitve nocoj še ne bo prišlo, saj so Kranjčanke vodile za 14 točk. V nadaljevanju so varovanke Damirja Grgića pokazale drug obraz in po zaslugi Nine Gabrovšek in Sanje Orozović, ki je bila razglašena za najkoristnejšo igralko finalne serije, obrnile tehtnico v svojo korist.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 65:59 (12:15, 5:16, 25:10, 23:18)
Orozović 22 (6 skokov, 4 podaje), Lisec 15 (8 skokov), Gabrovšek 12, Gajić 10

Fotogalerija KZS

Damir Grgič, trener Athleteja Celja: “Čestitke mojim košarkaricam za naslov. Zavedali smo se, da ekipa Triglava tretjo tekmo ne bo odigrala v takšnem krču, kot prvi dve. V prvem polčasu so Kranjčanke zaigrale zares dobro, medtem ko so bila naša dekleta pod velikim pritiskom, saj so želela finale zaključiti že s to tekmo. Delali smo napake v napadu in obrambi, a vendarle po polčasu dokazali, da premoremo izjemen talent, karakter ter tekmo preobrnili v našo korist. “

Sanja Orozović, košarkarica Athleteja Celja in MVP finala: “V finalnem nizu smo vodili že z 2:0 in tekmo smo začele preveč sproščeno in to se je tudi videlo. Nasprotnice so vse zadele, me pač ne. V drugem polčasu smo se zbrale in uspele zaključiti finalni niz.”