Košarka: Celjanke finalno serijo pričele z zmago


V prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva za košarkarice je ekipa Athletea ugnala gorenjsko vrsto in povedla z 1:0 v zmagah. Serija se igra do treh zmag. Druga tekma bo v petek v Kranju, tretja pa v nedeljo ob 17.00 v dvorani Gimnazije Celje Center.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 58:46 (23:12, 9:18, 15:9, 11:7)
Orozović 18 (13 skokov), Oblak 14, Abramovič 12

Fotogalerija KZS

Damir Grgić, trener Athleteja Celja: “Čestitam svojim igralkam za zasluženo zmago. Vedeli smo, da bo tekma napeta psihološko težka. Z naši igro ne morem biti zadovoljen. Igralke so se borile, ampak tekma ni bila lepa za oko. Kljub vsemu imamo prednost in pritisk bo zdaj na strani Triglava. Če v petek ne zmaga, bomo mi vodili že z 2:0 in z zmago doma lahko osvojimo naslov. Od svojih igralk na drugi tekmi pričakujem veliko boljšo igro in koncentracijo.”

Rebeka Abramovič, igralka Athleteja Celja: “Vedele smo, da bo tekma težka. To je bila prva tekma finala in prisoten je bil pritisk, saj smo igrale na domačem parketu. Kranjčanke so se dobro pripravile na nas, me smo igro nadzorovale s skoki in hitrimi protinapadi. Res je, da nismo odigrali dobre tekme, a na koncu smo zasluženo zmagale.”