Košarka: Celjanke finalno serijo začele z zmago


LOGO-žkk-novi2013-2014-2Košarkarice Athlete Celja so z zmago začele pohod proti ubranitvi naslova državnih prvakinj. Na prvi tekmi finalnega niza, v katerem se še tretjič zapored merijo s kranjskim Triglavom, so vpisale  zmago in povedle z 1:0. Naslov prvakinj osvoji ekipa, ki doseže tri zmage.

Gledalci so tokrat imeli kaj videti. Domača zasedba je bila, z izjemo uvodnih minut, vseskozi v prednosti, a so jim kljub pobegom Kranjčanke dihale za ovratnik vse do zadnjega piska sirene. Prvič so resneje pobegnile že po slabih osmih minutah srečanja, ko je rezultat na semaforju pokazal 25:9, a zanesljivega vodstva niso zadržale. Kranjčanke so se na drugi strani v igro vračale po zaslugi razigrane Žive Zdolšek. Ta je že v prvih 20 minutah dosegla 21 točk, vključno s polaganjem tik pred polčasom za znižanje zaostanka na 49:45. Nov pobeg so izbranke Damirja Grgiča začele kovati v drugi polovici tretje četrtine. Rezultatu 59:54 je do 32. minute sledil delni niz 14:2, za nameček pa so Triglavanke vmes zaradi petih osebnih napak ostale še brez ameriške okrepitve Mariese Greene. Tudi to pa se v njihovi igri ni pretirano poznalo. Dve minuti pred koncem so se približale na 80:74, bližje pa nato ni šlo.

Druga tekma bo na sporedu v nedeljo, ob 18. uri, in sicer v Kranju. Tretje, morda odločilno srečanje, bo v sredo, 16. aprila, ob 18. uri v Celju.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 84:77 (30:21, 19:24, 20:11, 15:21)
Abramovič 24, Boada 16, Lisec 14, …

Damir Grgič, trener Athleteja Celja: “Mislim, da smo zasluženo zmagali, zato čestitam igralkam. Videla se je nervoza, predvsem v obrambi v prvem polčasu, v katerem nismo odigrali agresivno, tako, kot smo se dogovorili. Na koncu smo le skontrolirali tekmo do konca. Vodimo 1:0 v zmagah, zaradi česar bo zdaj večji pritisk na ekipi Triglava. Zdaj se moramo dobro regenerirati in poskušati zmagati tudi na drugi tekmi.”

Tomo Orešnik, trener Triglava:“Videli smo odprto tekmo na obeh straneh, z zelo napadalnim prvim polčasom, ki je minil brez posebnih obramb na obeh straneh. Tekmo smo izgubili v skoku, narediti bi morali kakšno napako manj, a mislim, da smo se vseeno kar dobro upirali. Danes je bil Athlete Celje boljši, zato tudi čestitke, naše misli pa so že usmerjene na naslednjo tekmo v Kranju.”