Košarka: Celjanke in Laščani še naprej neporaženi v državnem prvenstvu


Zaradi obveznosti v ženski in moški različici Jadranske lige članice ŽKK Athlete Celje in člani KK Zlatorog Laško tekme domačega prvenstva igrajo med tednom. Obema ekipama je skupno, da v najmočnejšem domačem tekmovanju še ne poznata poraza. Celjanke so premagale Rogaško, Laščani pa Slovan.

Brez nosilk do visoke zmage
Tudi v 5. tekmi 1. SKL za košarkarice so članice ŽKK Athlete Celje vknjižile zanesljivo zmago. Trener Damir Grgič se je odločil, da bo na domači tekmi proti ŽKK Rogaška spočil nekaj nosilk. Tako na parket niso stopile Teja Oblak, Sanja Orozovič, Jelica Petrovič in Tina Trebec. Celjanke so si že po prvi četrtini priigrale 14 točk prednosti (27:13). V nadaljevanju so prednost višale in se ob koncu veselili visoke zmage z rezultatom 87:60. V celjski vrsti je bila strelsko najbolj razpoložena Maja Bošnjak, ki je dosegla 25 točk, Lea Jagodič jih je dodala 15, Anja Klavžar pa 14. Za Slatinčanke je Simona Jurše dosegla 20 točk.

Celjski trener Damir Grgič po tekmi ni bil najbolj zadovoljen s predstavo svojih varovank. “Ne morem biti zadovoljen s pristopom mojih košarkaric. Glave so bile definitivno drugje. Čestitke Rogaški za dopadljivo igro,” je povedal za spletno stran KZS.

Celjanke s 5 zmagami vodijo na lestvici državnega prvenstva. Brez poraza sta tudi ŽKK Triglav in ŽKK Grosuplje, ki pa imata odigrano tekmo manj. V 6. krogu 1. SKL se bodo Celjanke v sredo na domačem parketu pomerile s Triglavankami. Pred tem jih čaka še gostovanje v Jadranski ligi, ko se odpravljajo v srbski Vršac h košarkaricam Hemofarma.

Athlete Celje : Rogaška 87:60 (27:13, 22:16, 18:15, 20:16)

Celje: Abramovič, Gajič 12, Klavžar 14, Gabrovšek 11, Macura 10, Jagodič 15, Brišnik, Bošnjak 25. Trener: Damir Grgič

Statistika tekme
Rezultati in lestvica

V drugem polčasu naredili razliko
Košarkarji Zlatoroga ostajajo še naprej neporaženi v ligi Telemach. Na domačem srečanju proti KK Geoplin Slovan so si zmago zagotovili v drugem polčasu. Po prvi četrtini je bil izid poravnan (20:20), pred polčasom pa so gostje povedli za 5 točk (39:44). V drugem polčasu so Laščani zaigrali bolje in po tretji četrtini vodili (58:54). V zadnjih desetih minutah so varovanci Rada Trifunoviča še povečali prednost in se ob koncu veselili zmage z 10 točkami razlike. V dresu Zlatoroga je bil strelsko znova najbolj razpoložen Vladimir Panič, ki je dosegel 24 točk, dodal pa še 6 skokov in 3 asistence. Jure Škifič je dosegel 17 točk, Luka Lapornik pa 12. Za Slovan je Marko Pajić dosegel 21 točk.

Košarkarji Zlatoroga si z domžalskim Heliosom, ki prav tako še ne pozna poraza, delijo 1. mesto v ligi Telemach. Prihodnji torek jih čaka gostovanje v Mariboru. Pred to tekmo jih čaka sobotni obračun v Jadranski ligi, ko v Laško prihaja Zagreb.

Zlatorog Laško : Geoplin Slovan 79:69 (20:20, 19:24, 19:10, 21:15)

Zlatorog: Škifič 17, Brodnik, L. Lapornik 12, Nikolić Smrdelj, Panič 24, Vujasinović 10, Omić 6, M. Lapornik, Dimec, Atanackovič, Mali 4, Čohadarević 6. Trener: Rado Trifunovič

Statistika
Rezultati in lestvica

FOTO: Celjanke še naprej ostajajo neporažene v domačem prvenstvu (foto. Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.