Košarka: Celjanke in Laščani zanesljivo do nove zmage v domačem prvenstvu


Košarkarice ŽKK Athlete Celje so v 9. krogu 1. SKL za ženske zanesljivo premagale Ježico. Nekdaj najboljša slovenska ženska ekipa je padla s skoraj 40 točkami razlike. S svojimi obveznostmi v domačem tekmovanju so dobro opravili tudi košarkarji laškega Zlatoroga, ki so premagali KK LTH Castings Mercator.

Zmaga z grenkim priokusom
Tekme med Celjem in Ježico so bile v preteklosti največji derbiji slovenske ženske košarke. Ekipi sta se ničkolikorat srečali tudi v finalu državnega prvenstva in pokala. Zadnja leta temu ni več tako, saj Ljubljančanke ne sledijo ritmu celjskih košarkaric. Podobno je bilo tudi včeraj. Tekma je bila bolj ali manj odločena že po prvi četrtini, ki so jo Celjanke dobile z rezultatom 21:7. Čeprav se je trener Damir Grgič ponovno odločil, da bo pred tekmo regionalne lige spočil nekaj nosilk, so Celjanke od prve do zadnje minute gospodarile na igrišču. Dobile so vse štiri četrtine in se na koncu veselile nove visoke zmage z rezultatom 39:78. Prva strelka tekme je bila Tina Trebec s 17 točkami, Živa Macura jih je dodala 14. Pri domačinkah je le Eva Rupnik z 11 točkami dosegla dvomestno število. Visoka zmaga pa je imela grenak priokus, saj je morala zaradi poškodbe igrišče predčasno zapustiti Lea Jagodič.

Damir Grgič je po tekmi za spletno stran KZS strnil vtise: “Čestitke Ježici za korektno odigrano tekmo. Na tekmi smo v naši rotaciji izgubili še eno košarkarico, saj se je poškodovala Lea Jagodič. Želimo ji čimprejšnji povratek na parket.”

Članice ŽKK Athlete Celje so s 17 točkami na vrhu državnega prvenstva. Točko manj ima ŽKK Triglav, ki pa je odigral tekmo manj in je še edini v ligi brez poraza. V 10. krogu bodo Celjanke igrale v Škofji Loki pri košarkaricah Odeje. Še pred tem jih čaka srečanje regionalne lige. V soboto v Celje prihajo igralke Vojvodine.

Ježica : Athlete Celje 39:78 (7:21, 8:17, 13:19, 11:21)

Celje: Orozović 11, Oblak 10, Petrovič, Gabrovšek 8, Macura 14, Jagodič 8, Trebec 17, Brišnik, Bošnjak 10. Trener: Damir Grgič

Statistika

V drugem polčasu postavili stvari na svoje mesto
Ivan Sunara je tudi na drugi tekmi kot trener ekipo Zlatoroga popeljal do zmage. Laščani so bili pred srečanjem 9. kroga Lige Telemach proti škofjeloškemu LTH Castings Mercatorju favoriti, kar so upravičili tudi na parketu. V prvem polčasu so se gostje dobro upirali in po prvih dveh četrtinah zaostajali le za 2 točki. V drugem delu so Laščani stvari postavili na svoje mesto in višali prednost, ki je bila na koncu srečanja 20 točk. S 16 točkami je bil najboljši strelec tekme Luka Lapornik, Grega Mali jih je dodal 13. Za goste je Vjeran Soldo dosegel 15 točk.

“Vse cilje smo izpolnili. Večino tekme smo odigrali v visokem ritmu, porazdelili minutažo in točke na vseh 11 igralcev ter preizkusili določene novosti v igri. Zadovoljen sem z odnosom igralcev, vsaka zmaga pa je dobrodošla za dvig vzdušja v ekipi,” je po tekmi povedal Ivan Sunara.

Zlatorog je po 9 tekmah s 6 zmagami in 3 porazi na 3. mestu Lige Telemach. Na vrhu je še vedno neporaženi Helios. Naslednja tekma v domačem prvenstvu jih čaka 20. decembra, ko se bodo pomerili s Šentjurjem. V soboto jih čaka srečanje lige ABA proti Radničkem. Dodajmo še, da se je strokovni štab okrepil z Ervinom Dragšičem, ki se ga številni navijači spomonjajo kot odličnega organizatorja igre, ki je z Laščani igral tudi v Evroligi. Dragšič je več kot dve sezoni vodil KK Terme Olimia iz Podčetrtka, ki jih je letos popeljal tudi v 2. SKL. V Laškem bo opravljal funkcijo pomočnika trenerja.

Zlatorog Laško : LTH Castings Mercator 79:59 (13:11, 19:19, 23:11, 24:18)

Zlatorog: Škifič 6, Brodnik 4, L. Lapornik 16, Nikolič Smrdelj 12, Vujasinovič 8, Omić 8, M. Lapornik 3, Dimec 3, Atanackovič 2, Mali 2, Čohadarevič 4. Trener: Ivan Sunara

Statistika

FOTO: Ervin Dragšič je novi pomočnik trenerja Ivana Sunare v Laškem (foto: arhiv Kozjansko.info)

M.K.