Košarka: Celjanke po nervozni tekmi do 5. zmage, Sunara na klopi Zlatoroga začel z zmago


Za ekipama s celjskega območja je uspešen vikend v regionalni ligi. Članice ŽKK Athlete Celje so proti ŽKK Voždovac zabeležile 5. zmago v regionalni ligi. Drugo zmago v ligi ABA so dosegli člani KK Zlatorog Laško, ki so na domačem parketu ugnali Hemofarm iz Vršca.

5. zmaga Celjank
Na tekmi v dvorani Gimnazije Celje – Center so gledalci videli izenačen prvi polčas, ki so ga s točko razlike dobile Celjanke. Tekma je bila precej nervozna. Tik pred zaključkom tretje četrtine, ki so jo Celjanke dobile s 6 točkami razlike, je sodnik Andrej Lovšin zaradi ugovarjanja izključil gostujočega trenerja Zorana Tira. V zadnji četrtini so varovanke Damirja Grgiča še nekoliko povišale prenost in se ob koncu veselile zmage z rezultatom 69:57. V celjski vrsti je odlično odigrala Tina Trebec, ki je dosegla 24 točk, Teja Oblak jih je dodala 19, Sanja Orozović pa 18.

Po 9. krogih so Celjanke s 5 zmagami na 5. mestu lestvice regionalne lige. Prihodnjo soboto jih čaka domača tekma z Vojvodino.

Athlete Celje : Voždovac 69:57 (16:15, 14:14, 21:15, 18:13)

Athlete Celje:  Gajić 4 (14 skokov), Orozović 18, Oblak 19, Gabrovšek 4, Trebec 24

Več o tekmi lahko preberete na portalu kosarka.si

Šok terapija uspela
Trener Ivan Sunara je svoje delo na klopi Zlatoroga začel z mago. V petkovem obračunu lige ABA so na domačem parketu gostili Hemofarm iz Vršca. Po prvem polčasu so si Laščani priigrali 5 točk prednosti. V drugem delu so se gostje nekajkrat približali, a so Laščani obdržali prednost in se ob koncu veselili zmage z rezultatom 76:68. Za Zlatorog tudi tokrat ni igral kapetan in prvi strele ekipe Vladimir Panić. Ob njegovi odsotnosti je Mitja Nikolič Smrdelj dosegel 14, Daniel Vujasinovič in Grega Mali pa sta jih dodala po 12.

“Igralce sem prepričeval, da lahko zmagamo tudi brez poškodovanega Vladimirja Panića in na parketu so takoj pokazali veliko energije ter pravo voljo. Proti objektivno boljšemu nasprotniki smo odigrali pametno, vztrajno iskali slabosti gostujoče peterke, zaustavili Mladena Jeremića in zmaga je velika spodbuda za naslednje tedne,” je po tekmi povedal Ivan Sunara.

Z 2 zmagama in 8 porazi Zlatorog ostaja na dnu lestvice lige ABA. Enak izkupiček imajo Crvena zvezda, Krka in Helios. Laščani bodo prihodnjo soboto gostovali pri Radničkem.

Zlatorog Laško : Hemofarm STADA 76:68 (16:16, 26:21, 18:19, 16:12)

Zlatorog: Škifič 7, Brodnik 2, L. Lapornik 8, Nikolič Smrdelj 14, Vujasinovič 12, Omić 4, Atanackovič 7, Mali 12, Čohadarevič 10

Statistika

Poročanje spletnega mesta KK Zlatorog: Z novim trenerjem do druge zmage

FOTO: Mitja Nikolič Smrdelj je bil najboljši strelec Zlatoroga, ki je v petek dosegel drugo zmago v ligi ABA (vir: KK Zlatorog)