Košarka: Celjanke premagale Ilirijo, Laščani visoko poraženi pri Slovanu


Včeraj so bile na sporedu tekme 1. slovenske košarkarske lige za ženske in Lige Telemach za košarkarje. Obe ekipi s celjskega sta gostovali v Ljubljani.  Članice ŽKK Athlete Celje so tudi na gostovanju pri Iliriji nadaljevale z zmagovitim nizom. Z gostovanjem na Kodeljevem ne morejo biti zadovoljni člani KK Zlatorog Laško. Mlada ekipa Slovana jih je premagala za 22 točk.

Šesterica Celjank dovolj za visoko zmago
Tekma med Ilirijo in Celjem je bila izenačena do 6. minute, ko so Ljubljančanke poravnale izid na 7:7. Do konca prve četrtine so Celjanke dosegle še 8 točk, domačinkam pa niso dopustile niti ene. Do polčasa je razlika v korist Celjank narasla na 12 točk (28:40). Tudi v drugem polčasu so varovanke trenerja Damirja Grgiča dobile obe četrtini in se ob zadnjem pisku sirene veselile visoke zmage z rezultatom 66:96.

Celjski strateg je v 40 minutah na parket lahko poslal le 6 košarkaric. Strelsko najučinkovitejša je bila Teja Oblak s 27 točkami, Tina Trebec jih je dodala 24, Sanja Orozović pa 22. Grgič je po tekmi povedal “Vesel sem nove zmage, predvsem pa dejstva, da se nam ni poškodovala nobena izmed košarkaric. Že tako ali tako sem imel na voljo le šesterico deklet, ki so bila sposobna igrati. Tekmo smo izkoristili tudi za manjšo pripravo na sobotni obračun s Čelikom. Čestitke Iliriji za športno in korektno igro.”

Z 12 zmago sezone so Celjanke trenutno prve na lestvici 1. SKL za košarkarice. Na drugem mestu so še neporažene igralke Triglava, ki imajo odigrano tekmo manj.

Ilirija : Athlete Celje 66:96 (7:15, 21:25, 14:27, 24:29)

Celje: Orozović 22, Oblak 27, Klavžar 4, Macura 6, Jagodič 13, Trebec 24. Trener: Damir Grgič

Statistika

Poročanje KZS: Athlete Celje do 12 zmage v sezoni

Slovan presenetil Zlatorog
Košarkarji Slovana so tekmo odprli z delnim izidom 8:0. Za Laščane je prve točke na tekmi šele v 5. minuti dosegel Žiga Dimec. Po prvih desetih minutah so Slovanovci vodili z 10 točkami razlike (23:13). Druga četrtina se je nadaljevala v podobnem tonu. Slovan je z učinkovito igro v napadu in natančnimi meti za tri točke podvojil razliko (51:31). V drugem polčasu Laščani niso uspeli resneje ogroziti vodstva domačih. Tekma se je končala z rezultatom 90:68 v korist Slovana.

Laščani v obrambi niso našli rešitve za Marka Pajića, ki je dosegel 23 točk. Luka Rupnik jih je dodal 19, Miha Fon pa 18. košarkarji Slovana so zadeli kar 10 trojk (3 Rupnik in Pajič, 2 Fon in Kovačević). Najboljši strelec Zlatoroga je bil s 17 točkami Jure Škifić. Dvomestni izkupiček je z 10 točkami dosegel le še Alen Omić. Trener Ivan Sunara po tekmi razumljivo ni bil zadovoljen z igro Zlatoroga: “Košarkarji Geoplina Slovana so zmagali povsem zasluženo in jim tudi čestitam. Naša igra je bila povsem neprepoznavna, igralci pa brez prave koncentracije, zaradi česar smo gostitelje razigrali in dopustili, da pridejo do veliko lahkih košev. Niti v enem košarkarskem segmentu nismo sledili Geoplinu Slovanu in vprašanje je zakaj.”

Zlatorog je z 9 zmagami in 4 porazi na 3. mestu Lige Telemach. enak izkupiček ima četrtouvrščeni Šentjur, na prvem mestu je Helios, druga pa Elektra.

Geoplin Slovan : Zlatorog Laško 90:68 (23:13, 28:18, 22:18, 17:19)

Zlatorog: Škifić 17, Brodnik 5, Nikolić Smrdelj, Vujasinovič 7, Omić 10, M. Lapornik 5, Dimec 8, Atanackovič 1, Mali 5, Popović 8, Strnad 2. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Poročanje KZS: Slovan in Hopsi skreirali veliki presenečenji

FOTO: Celjske košarkarice so vknjižile še 12. zmago v domačem prvenstvu (foto: Damir Mrkonjić)

M.K.