Košarka: Celjanke uspešne v BiH, Crvena zvezda slavila v Laškem


Za kluboma s celjskega, ki igrata v regionalnih ligah, je polovično uspešen vikend. Članice ŽKK Athlete Celje so na gostovanju v Novem Gradu vknjižile 8. zmago in se povzpele na 2. mesto v ženski različici Jadranske lige. Laščani so že v petek odigrali tekmo z beograjsko Crveno zvezdo in vknjižili še 15. poraz sezone.

Po zmagi proti zadnjeuvrščeni ekipi na 2. mesto
Tekma med Slobodo in Celjem je bila v prvem delu izenačena. Celjanke so si ob koncu prve četrtine priigrale pet točk prednosti. Z enako razliko so tudi zaključile prvi polčas. Varovanke Damirja Grgiča so si odločilno prednost priigrale v tretji četrtini, ki so jo dobile za 9 točk. Prednost 14 točk pred zadnjimi desetimi minutami je igralkam s knežjega mesta omogočila mirno končnico. Končni rezultat je bil 77:90 za Celje. Strelsko sta izstopali Teja Oblak s 25 in Tina Trebec s 24 točkami.

Po zmagi proti zadnjeuvrščeni Slobodi so se Celjanke povzpele na 2. mesto v regionalni ligi. Pred njimi so članice Partizana, ki v letošnjem tekmovanju še ne poznajo poraza. Prihodnjo soboto v Celje prihaja ekipa Čelika.

Sloboda : Athlete Celje 77:90 (18:23, 22:22, 15:24, 22:21)

Celje: Gajić 13, Orozović 4, Oblak 25, Klavžar 7, Macura 4, Jagodič 13, Trebec 24.

Poročanje portala Kosarka.si: Oblakova in Trebčeva 49 za 8. zmago v sezoni in skok na 2. mesto

Zvezda je bila premočna
Laščani so ponovno slabo začeli tekmo in Crveni zvezdi dopustili, da je povedla z rezultatom 8:0. V nadaljevanju prve četrtine so zaigrali bolje in pred iztekom prvih 10 minut prišli v vodstvo (13:12). Po košu Aleksandra Grueva v drugi četrtini so povedli s 16:15, kar pa je bilo zadnje vodstvo Zlatoroga na tekmi. Do polčasa so si Beograjčani priigrali pet točk prednosti, po tretji četrtini pa je razlika narasla na 12. Končni rezultat je bil 56:70 v korist Crvene zvezde.

Najkoristnejši igralec srečanje je bil “zvezdaš” Andreja Milutinović, ki je 15 točkam dodal še 4 skoke, za Laščane je Jure Škifić dosegel 16, Alen Omić pa 12 točk. Zlatorog, ki na lestvici lige ABA za 2 zmagi zaostaja za Krko in Heliosom, prihodnji petek čaka gostovanje pri zagrebški Ciboni.

Zlatorog Laško : Crvena zvezda 56:70 (13:12, 14:20, 17:24, 12:14)

Zlatorog: Škifić 16, Brodnik 5, L. Lapornik 8, Vujasinovič 1, Omić 12, Dimec 2, Atanackovič 2, Gruev 10. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Gruev odhaja, Popovič prihaja, Panić se vrača čez 3, Dimec čez 2 tedna
Tekma proti Crveni zvezdi je bila zadnja v dresu Zlatoroga za bolgarskega branilca Aleksandra Grueva. Klub se je odločil, da z njim ne bo podaljšal enomesečne pogodbe. V Laško prihaja branilec Marko Popović, po poročanju portala Kosarka.si pa naj bi se ekipi pridružil tudi avstrijski reprezentant Rašid Mahalbašić.

Čez tri tedne naj bi se v ekipo vrnil prvi strelec in kapetan Vladimir Panić. Po poškodbi in operaciji komolca se je treningom pridružil mladi center Luka Dimec, ki naj bi bil za tekme pripravljen čez dva tedna. Več o spremembah v kadru preberite na spletni strani KK Zlatorog.

FOTO: Celjanke so se z 8. zmago povzpele na 2. mesto v regionalni ligi (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.