Košarka: Celjanke z zmago za pozabo; Celjani prenovili (skoraj) vse


Celjske košarkarice so v uvodni tekmi državnega prvenstva, ki se je zaradi odpadlih tekem ob sodniški stavki začelo z 2. kolom, vpisale zmago proti Mariborčankam.

Gostujoča zasedba se je upirala do sredine druge četrtine, potem pa je domača prednost narasla. Po tekmi je celjski kolektiv doletela kazen v višini 60 €, ker niso dostavili dokazil o zdravstveni primernosti igralk.

CINKARNA CELJE : MARIBOR 77:51 (13:12, 28:13, 16:13, 20:13)
Marić 18 (10 skokov), Slonjšak 14, Ocvirk 12, …

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: “Čestitke ekipi Maribora za všečno igro, prav tako pa našim mladim dekletom za prikazano igro v zadnji četrtini. Vse ostalo za pozabo.”

Ostale tekme
KONJICE : JEŽICA 60:51 Po
DOMŽALE : TRIGLAV 28:76
AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE 58:85

V sredo, 19. oktobra, bodo Celjanke ob 19.00 v okviru jadranske lige gostile Kraljevo.

§ § §

Košarkarji Celja so s prenovljeno celostno podobo v novo sezono štartali okrepljeni tako v vodstvenih strukturah kot v igralskem kadru. Direktor kluba je nekdanji reprezentant Goran Jurak, predsednik izvršnega odbora Matej Polutnik, ki je pred leti uspešno delal v ženski košarki, cilj kluba pa je preboj v prvo ligo in kasneje še kam naprej. Mesto trenerja so predvideli za Tadeja Koštomaja, ki je v lanski sezoni še igral, a so tik pred začetkom tekmovanja spoznali, da ne izpolnjuje pogojev za vodenje članske ekipe, novega stratega pa še niso uspeli angažirati. Tako je prvo tekmo vodil Koštomaj, ki naj bi se vrnil tudi na parket, vendar bo moral nadomestiti izpad treningov.

V Slovenskih Konjicah so gostje kmalu povedli z dvomestno prednostjo, a so gostitelji ob začetku druge četrtine uejeli priključek. Do konca polčasa so imeli rahlo pobudo Celjani. Podobno je bilo v uvodnih minutah drugega polčasa, nakar so Konjičani za trenutek povedli, potem pa so gostje ušli na 53:61. Po 33. minutah je Celje vodilo za 12 točk, domači pa so razliko znižali povsem ob koncu.

Igralski kader 

Od prejšnje ekipe so ostali: Tine Kotnik, Tadej Koštomaj, Matic Perger, Tim Teršek in Ilija Zolotić. Novinci: Luka Božak (posojen s strani Rogaške), Amar Ejup (prej Tajfun), Matic Grušovnik (prej Rogaška), Žiga Kramberger (mladinski pogon kluba), Matej Krušič (prej Zlatorog), Igor Spešič (prej Branik), Kristjan Muzel (Konjice), Gašper Nerat (mladinski pogon kluba), Davor Pečovnik (Nazarje) in Tim Tomažič (prej Zlatorog).

KONJICE : CELJE 70:75 (18:22, 19:19, 18:20, 15:14)
Krušič 16 (15 skokov), Zolotić 14, Božak 12,Tomažič 11, Spešić 10, …

Ostale tekme
LJUBLJANA : BRINOX MEDVODE 68:77
LTH CASTINGS : PORTOROŽ 74:50
MESARIJA PRUNK SEŽANA : PARKLJI 81:68
PLAMA PUR : ECE TRIGLAV 56:70
TERME OLIMIA PODČETRTEK : GROSUPLJE 90:89

V soboto, 21. oktobra, bo ob 19.00 na vrsti domača tekma s Podčetrtani. Celjane bo na njej vodil Robi Ribežl, Celjan, ki je dolga leta deloval v Šentjurju.

*foto: Andraž Purg