Košarka: Celjanke zanesljivo boljše od Ilirije, Laščani v zadnjih sekundah do zmage v Rogaški Slatini (video)


Članice ŽKK Athlete Celje v domačem prvenstvu nadaljujejo z nizom visokih zmag. Včeraj so na domačem parketu z visoko razliko premagale ŽKK Iirija. Za razliko od Jadranske lige, kjer v petih tekmah še niso okusili slasti zmage, so lahko košarkarji laškega Zlatoroga bolj zadovoljni z rezultati v domačem prvenstvu. Tudi na tretji tekmi so zabeležili zmago, a do nje prišli precej težje, kot je bilo pričakovano.

Nova visoka zmaga
Celjske košarkarice so tudi na četrti tekmi dokazale, da jim bo v letošnji sezoni 1. SKL za ženske težko preprečiti pohod do novega naslova državnih prvakinj. V sredo so v športni dvorani Gimnazije Celje – Center gostovale članice ŽKK Ilirija. Celjanke so v prvih 10 minutah gostjam ušle na 11 točk razlike (16:5). V drugi četrtini so Ilirijanke uspele slediti ritmu domačink. V tem delu tekme sta obe ekipi dosegli le po 8 točk. V drugem polčasu so se varovanke Damirja Grgiča razigrale tudi v napadu in tretjo četrtino dobile kar z 29 točkami razlike. Zadnjih 10 minut je tako bilo le formalnost, celjski strateg pa je na parket poslal vseh 12 igralk. Semafor z rezultatom je ob izteku igralnega časa kazal 76:31 v korist ŽKK Athlete Celje. Za domačinke je Teja Oblak dosegla 18 točk, Lea Jagodič jih je dodala 12, Tina Trebec pa 10. Sara Meden je za Ilirijo dosegla 12 točk.

Athlete Celje : Ilirija 75:31 (16:5, 8:8, 36:7, 16:11)

Celje: Abramovič 7, Gajič, Orozovič 9, Oblak 18, Petrovič, Klavžar 5, Gabrovšek 6, Macura 4, Jagodič 12, Trebec 10, Brišnik, Bošnjak 5. Trener: Damir Grgič

Statistika

Nikolić Smrdelj s trojko v zadnjih sekundah prinesel zmago
Košarkarji Zlatoroga, ki zaradi obveznosti v ABA ligi tekme domačega državnega prvenstva igrajo med tednom, so gostovali v Rogaški Slatini. Domači košarkarji, ki so se pred letošnjo sezono vrnili v Ligo Telemach, so se skozi celotno srečanje dobro upirali favoriziranim gostom. Pred polnimi tribunami v Ratanski vasi so domači košarkarji vodili vse do zadnjih sekund tekme. Zlatorogu je zmago prinesle Mitja Nikolić Smrdelj, ki je manj kot tri sekunde pred koncem zadel trojko iz težkega položaja. Pred tem je isti košarkar zgrešil vseh 5 poskusov za 3, ob koncu pa dosegel 11 točk.

Kako se je srečanje razpletlo, si oglejte v spodnjem posnetku

Najboljši strelev Laščanov je bil Vladimir Panič, ki je dosegel 18 točk, Luka Lapornik jih je dodal 12. Za Slatinčane je Nejc Strnad dosegel 18, Miloš Miljković pa 15 točk.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je po tekmi povedal trener Zlatoroga Rado Trifunovič

Več o napeti tekmi v Rogaški Slatini preberite v reportaži na Kozjansko.info.

Rogaška Crystal : Zlatorog Laško 72:74

Zlatorog: Lapornik 12, Nikolić Smrdelj 11, Panič 18, Vujasinović 2, Omić 9, Atanacković 5, Mali 6, Roberson 3, Čohadarević 8. Trener: Rado Trifunovič

Statistika

Kozjansko.info: Slatinčanom za presenečenje zmagalo čisto malo (video)

FOTO: Košarkarji Zlatoroga so si po napeti končnici priigrali zmago pred polnimi tribunami v Rogaški Slatini

t: M.K.