Košarka: dekleta s Triglavom potrdila domači primat; Pučko na klopi Luxurisa


V derbiju vrha 1. ženske slovenske košarkarske lige so Celjanke v domači dvorani odpravile Kranjčanke.

ŽKK Athlete Celje : ŽKK Triglav Kranj 62:54 (21:12, 9:17, 15:13, 17:12);  Abramovič 16, Gajić 16 (24 skokov), Potočnik 12, …

Damir Grgić, trener Athleteja Celja: “Če je bil to res derbi 1. SKL za ženske, potem je to žalostno. Edino kar je po tej tekmi vredno sta dve točki in utrditev na prvem mestu prvenstvene lestvice. Vse drugo je za čimprejšnjo pozabo. Tako trenerjev kot igralk, saj je igra na trenutke izgledala res grozno. Edina, ki si zasluži čestitke je Živa Zdolšek, ki je res prikazala izvrstno igro.”

V okviru Mednarodne ženske regionalne košarkarske lige bodo Celjanke v petek ob 18. uri gostile vojvodinski Vršac.

§ § §

Pri celjskem moškem tretjeligašu je prišlo do spremembe na položaju trenerja. Kot so govorice že nekaj časa nakazovale bo to funkcijo namesto Husejina Kahvedžića v prihodnje opravljal domači strateg Igor Pučko, ki je v klubu doslej opravljal vlogo športnega direktoraj, z njim pa je že nekaj uspešnih trenerskih epizod v Šentjurju, na Polzeli in v Trbovljah.

S “svetlobno hitrostjo” se za celjski klub bliža konkreten organizacijski zalogaj, saj v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije v Golovcu med 7. in 10. februarjem pripravljajo zaključni turnir Pokala Spar.

*Na sliki novi trener na klopi Luxurisa