Košarka: Golovec bo gostil finalni turnir moškega pokala


Košarkarska zveza Slovenje je odločila, da bo letošnji zaključni turnir Pokala Spar gostila celjska dvorana Golovec. Dogodek bo služil tudi kot nekakšen uvod k celjskemu gostiteljstvu slovenske rezprezentance na septembrskem evropskem prvenstvu. Kot lokalni organizator bo nastopil Košarkarski klub Luxuris Celje, ki v tej sezoni uspešno nastopa v tretjeligaški konkurenci, ambicije vodstva, ki ga sestavljajo nekdanji košarkarji, pa so visoke.

Turnir bo na sporedu med 7. in 10. februarjem, nanj pa sta avtomatsko uvrščena Krka kot državni in Union Olimpija kot pokalni prvak. Ostali udeleženci bodo znani po tekmah v okviru 5. kroga Pokala Spar, kjer se ekipe pomerijo dvakrat.

Torek, 11. decembra, ob 18.00: MARIBOR MESSER : HOPSI [*18.12.]

Ob 19.00: HELIOS : HRASTNIK [*19.12.]

TAJFUN : ROGAŠKA CRYSTAL [*18.12.]

Ob 19.30: PLAMA PUR : POSAVJE KRŠKO [*19.12.]

Sreda, 12. decembra, ob 19.30: LTH CASTINGS MERCATOR : SPLOŠNA PLOVBA PORTOROŽ [*18.12.]

Ob 20.30: PARKLJI : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA [*18.12.]

* – termini povratnih tekem

Dejan Cvetrežnik, podpredsednik KK Luxuris Celje: “S skupino nekdanjih košarkarjev, ki smo se zbrali v KK Luxuris Celje, si želimo vrniti vrhunsko košarko v Celje. Trenutno naš klub uspešno nastopa v 3. SKL, so pa naše tekmovalne ambicije prav gotovo višje. Prvi korak k večji promociji košarke v našem mestu bo tako nedvomno finalni turnir Pokala Spar, ki bo stopnjeval vročico pred EuroBasketom 2013. V klubu smo prepričani, da se bomo izkazali kot dobri organizatorji ter, da bomo v dvorani Golovec uživali v odlični košarki.”

V Celju se bodo za naslov pokalnega prvaka drugo sezono zapored borile tudi najboljše štiri ekipe Mini pokala Spar. Trenutno je v konkurenci še 32 moštev (v tekmovanju je sicer sodelovalo kar 86 moštev), udeleženci finalnega turnirja pa bodo znani v začetku februarja. Mini pokal Spar je tekmovanje pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije in podjetja Spar Slovenija, ki je ustvarjen kot podaljšanje tekmovalne sezone za starejše pionirje (kategorija U-14). Ti tako lahko tako tudi po koncu državnega prvenstva tekmujejo in s tem dodatno preizkušajo in izboljšajo svoje košarkarske sposobnosti.