Košarka: po velikem zaostanku Celjankam 10. naslov prvakinj


zkk ac prvakinje 2014Celjanke so ponovile zgodbo iz sezone 2012/2013, ko so proti istim nasprotnicam ravno tako brez večjih težav dosegle prvi zmagi, državni naslov pa si nato v domači dvorani priigrale s preobratom po velikem zaostanku. Gostiteljice v dvorani Gimnazije Celje – Center nikakor niso našle pravih odgovorov  so ob zaključku 28. minute zaostajale že s 42:58 in vse je kazalo, da se bo finalni niz podaljšal na najmanj štiri tekme. Nad igro svojih varovank je v teh minutah obupal tudi Grgič, ki je na klop posedel svoja glavna orožja – Heleno Boada, Rebeko Abramovič, Carmen Tyson Thomas in Evo Lisec, a neobremenjene rezervistke so nato začele tkati sanjski preobrat …

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 69:65 (25:20, 9:23, 11:15, 24:7)
Abramović 18, Thomas 14, Lisec 13, Gajić 11, …

Damir Grgič, trener Athlete Celja: “Čestitam igralkam, svojemu pomočniku Žanu Bortku ter vsem tistim, ki so že dvajset let v ter ob klubu. Deseti naslov državnih prvakinj je za naš klub velikega pomena. Vsako sezono menjamo ekipo, vsakič igralke odhajajo v boljše evropske klube. Naše košarkarice so v tem finalnem nizu pokazale s kakšnega testa so, kakšen karakter imajo, zato jim res iskreno čestitam.”

Rebeka Abramovič, najkoristnejša košarkarica finala: “To je bila težka tekma, saj so se Triglavanke na nas zelo dobro pripravile in dobro izkoriščale naše slabosti v obrambi. Enostavno nam ni šlo, zaradi česar smo padle psihično in fizično, zaradi česar so prišle do višje razlike, a se nismo predale. Vesela sem, da smo se pobrale, zadnjih pet minut stisnile v obrambi in na koncu zasluženo zmagale.”

nkcelje_polsi