Košarka: Uroš Krajnc na čelu mednarodne lige; okrepitvi Ostermanova in Tunizijka


Na skupščini Mednarodne ženske regionalne košarkarske lige Adriatica v Slavonskem Brodu je bilo za sezono 2013/2014 izbrano novo vodstvo lige. Njen direktor bo Uroš Krajnc, ki v celjskem kolektivu opravlja naloge prvega operativca.

Liga se v 13. sezono podaja s spremenjenim sistemom tekmovanja, saj bo 13 ekip razdeljenih v dve skupini. Celjanke bodo najprej igrale z ekipami Radivoja Koraća in Crvene zvezde (Srbija), Slobode in Čelika (BIH), Budućnosti (Črna gora) ter Krosiga (Makedonija). V drugi skupini bosta nastopali preostali slovenski ekipi, in sicer kranjski Triglav ter Grosuplje.

Prva nova članica ŽKK AC je postala Martina Osterman, ki je podpisala enoletno pogodbo. Ostermanova je lani igrala za bosanskega prvaka Mladi Krajišnik iz Banja Luke, s katerim je v jadranski ligi osvojila 5. mesto, na tleh Bosne in Hercegovine pa dvojno krono (pokal in državno prvenstvo). Slovenska reprezentantka je pred tem igrala še za ekipe Temišvar, Sloboda Novi Grad, Hit Kranjska Gora, Ježica in Domžale.

Kot drugo okrepitev so v celjskem taboru pridobili najboljšo mlado afriško igralko Houdo Hamrouni (19 let, 188 cm) iz Tunizije, s katero so podpisali štiriletno pogodbo. Igra na poziciji krila, na lanskem mladinskem prvenstvu Afrike pa je bila najboljša strelka in skakalka turnirja, najboljša v metu za tri točke ter izbrana v najboljšo peterko afriškega prvenstva. Pred tremi leti je bila izbrana za najboljšo igralko (MVP) kadetskega prvenstva Afrike, lani pa so jo v domovini izbrali za najboljšo igralko. Letos jo s člansko reprezentanco Tunizije najprej čakajo kvalifikacije za nastop na prvenstvu Afrike, nato pa v mesecu septembru nastop na prvenstvu Afrike ali Frankofonskih igrah v Franciji. Doslej je vso svojo kariero odigrala v klubu Espoir Sportif Cap Bon, s katerim je v pretekli sezoni osvojila naslov pokalne prvakinje Tunizije in Arabije.