Košarka: v polfinalu Pokala Spar tudi predstavnik s Celjskega (foto)


Celjska dvorana Golovec je te dni v znamenju košarke, saj se v njej odvija zaključni turnir 12. Pokala Spar. V četrtfinalnih obračunih je s celjskega območja sodeloval šentjurski Tajfun, ki se je z zmago proti Maribor Messerju uvrstil v polfinale, kjer jih čaka Union Olimpija, ki je s težavo ugnala drugoligaša iz Šenčurja.

Fotogalerija tekme Tajfun : MB Messer

ČETRTFINALE

Četrtek, 7. februarja:

PLAMA PUR ILIRSKA BISTRICA : KRKA 59:91

HELIOS DOMŽALE : SPLOŠNA PLOVBA PORTOROŽ 91:82

VEČ O OBEH TEKMAH

Petek, 8. februarja:

UNION OLIMPIJA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 89:84 (23:20, 27:23, 23:27, 16:14)

TAJFUN : MARIBOR MESSER 77:62 (19:10, 14:9, 21:20, 23:23)

VEČ O OBEH TEKMAH

POLFINALE

Sobota, 9. februarja, ob 18.00: TAJFUN : UNION OLIMPIJA

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Damjan Novaković, trener Tajfuna: “Glede na rating obeh klubov nas v sobotnem polfinalu nas čaka misija nemogoče. Po navadi je tako, da si manjši klubi proti Unionu Olimpiji želijo doživeti čim nižji poraz. Če sem malo prepotenten… To, kar so na petkovem četrtfinalu pokazali proti Šenčurju Gorenjskemu gradbenemu podjetju meni ni izgledalo dominantno. Kljub temu, da vemo, da bo Olimpija v soboto igrala stokrat bolje, se mi ne bomo predali. Gremo na zmago!”

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije: “V četrtfinalu smo prikazali slab pristop in premalo energije. Skoraj bi se opekli proti drugoligašu. Upam, da je ta tekma moje fante streznila, saj so bili nekateri v svojih glavah že v finalu. Predvsem se moramo skoncentrirati na našo igro in prikazati več energije, če želimo igrati v nedeljskem velikem finalu.”

Ob 20.30: KRKA : HELIOS DOMŽALE (prenos na TV Slovenija)

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Aleksander Sekulić, trener Krke: “V soboto nas na finalnem turnirju Pokala Spar čaka drugi korak. Maksimalno smo osredotočeni le na tekmo s Heliosom, proti kateremu šteje le zmaga. Verjetno se bodo naši ekipi že priključili nekateri košarkarji, ki na četrtfinalu niso mogli igrati. Dobro poznamo Domžalčane, njihove prednosti in način igranja. Na nas je, da jih s kolektivno obrambo zaustavimo.”

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: “Objektivno gledano je Krka močnejša od naše ekipe. S psihološkega vidika mi na polfinalni tekmi Pokala Spar nimamo kaj izgubiti. Potrebno bo zaigrati hrabro, čvrsto in odločno ter poskusiti presenetiti favorita te tekme.”

FINALE – nedelja, 10. februarja, ob 17.15 (prenos na TV Slovenija)

Oglejte si fotogalerijo s tekme Tajfun : Maribor Messer, ko jo je posnel Damir Mrkonjić:

[simpleviewer width=100% height=700 id=311]