Košarka: Zlatorog leto zaključil s porazom v Novem mestu


Košarkarji laškega Zlatoroga so opravili s tekmovalnimi obveznostmi v letu 2011. V 13. krogu lige ABA so proti Krki naskakovali tretjo zmago sezone v tem tekmovanju.

Srečanje je bolje začela domača Krka in povedla z rezultatom 7:0. Prednost so nato obdržali do konca prve četrtine (21:15). Laščani slovenskim državnim prvakom niso dopustili, da bi se preveč oddaljili. Novomeščani so na polčas odšli s prednostjo 7 točk (37:30).

V tretji četrtini so varovanci Ivana Sunare zaigrali bolje in v 27. minuti s košem Simona Atanackoviča prvič na tekmi povedli. Kljub temu so Krkaši v zadnjo četrtino šli z vodstvom. Trojko za vodstvo domačih s 54:51 je zadel Jimmy Baxter. V zadnjih desetih minutah so bili v ospredju Krkaši, a so bili tudi Laščani blizu. Po uspešno izvedenih prostih metih Jureta Škifiča je Zlatorog prišel na dve točki zaostanka, a sta bila na črti uspešna tudi Hamid in Balažič, ki sta Krki zagotovila 4. zmago v regionalni ligi.

Najkoristnejši igrale tekme je bil Zoran Dragić, ki je 19 točkam dodal 6 skokov in 4 ukradene žoge. Najboljši strelec Laščanov je bil Jaka Brodnik z 19 točkami, Jure Škifič jih je dodal 12. Po zmagi Heliosa proti Ciboni so Laščani z 2 zmagama in 11 porazi zdaj sami na dnu lestvice.

Trener Zlatoroga Ivan Sunara je po tekmi povedal: “Imam zelo mešane občutke. Po eni strani sem lahko ponosen, ker smo tekmo odigrali odločno in hrabro, po drugi strani pa mi je seveda žal zaradi poraza, saj smo imeli tekmo v svojih rokah. Odločili so majhne napake v obrambi in nestrpnost v napadu in izkušena in kakovostna ekipa Krke je to izkoristila in preobrnila tekmo v svojo korist.”

Krka : Zlatorog Laško 72:67 (21:15, 16:15, 17:21, 18:16)

Zlatorog: Škfič 12, Brodnik 19, L. Lapornik 9, Nikolič Smrdelj, Vujasinovič 7, Omić 9, M. Lapornik, Atanackovič 4, Mali 6, Čohadarević 1. Trener: Ivan Sunara

Statistika

Prihaja Gruev, na All Stars ob Omiću tudi Lapornik in Škifič
Naslednjo tekmo v ligi ABA bodo Laščani odigrali 5. januarja, ko jih čaka gostovanje pri Maccabiju. Takrat bo v postavi najverjetneje nova okrepitev Aleksander Gruev. Bolgarski organizator igre je podpisal enomesečno pogodbo z možnostjo podaljšanja do konca sezone.

2. januarja bo v Domžalah slovenski košarkarski All Stars. Kot smo že poročali, bo na glavni tekmi v prvi peterki Domačih začel Alen Omić. Trenerji so določili, da bosta med najboljšimi domačimi igralci tudi Luka Lapornik in Jure Škifič.

FOTO: Krkin Zoran Dragić je bil najkoristnejši igralec tekme (foto: arhiv Kozjansko.info)

M.K.