Košarkarice Celja preko nove zmage do uvrstitve na zaključni turnir Lige WABA


Košarkarice Celja so v soboto na domačih tleh v okviru Lige WABA gostile Dugo iz Šabca. S prepričljivo zmago so si zagotovile uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice.

Cinkarna Celje : Duga 99:64 (25:13) (24:15) (26:14) (24:22)

Strelke Celja: Bartelme 15, Čeh 14, Simmons in Loomis 13. Jelenc 12, Gbemuotor 9, Štirn in Uranker 7, Anžič 6, Seničar 3

Celjanke so si že ob polčasu priigrale zanesljivo prednost 21 točk (49:28). V tretji četrtini so to še dodatno nadgradile in v zadnji del tekme vstopile s prednostjo 33 točk (75:42). Tudi zadnja četrtina je pripadla ekipi Cinkarne, katere igralke so vendarle prestavile v malce nižjo prestavo. Končni izid je znašal 99:64, največ točk pa sta prispevali Lea Bartelme in Blaža Čeh.

Z zmago so si Celjanke teoretično že zagotovile preboj na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo med 25. in 26. marcem. To je že 14. uvrstitev v zgodovini kluba med štiri najboljše ekipe tega tekmovanja. Že danes pa jih čaka obračun državnega prvenstva proti Konjicam.

Ana Nuša Anžič, igralka Celja po tekmi: ”Mislim, da smo zasluženo zmagale. V obrambi je bila dobra energija, v napadu pa se mi zdi, da smo igrale kolektivno. Zadovoljna sem s svojo igro in igro soigralk. Sledi reprezentančni odmor, nas pa že danes čaka tekma proti Konjicam.”

Damir Grgić, trener Celja po tekmi: ”Čestitke igralkam na zasluženi zmagi. Mislim, da smo odigrali korektno tekmo. Predvsem smo bili dovolj agresivni, imeli veliko protinapadov preko katerih smo prišli do lahkih košev, zadeli pa smo tudi skoraj 100 točk. Lahko sem zadovoljen s pristopom, igrala so vsa dekleta, danes pa sledi že nova tekma proti Konjicam.”

Simon Valant, foto: ŽKK Cinkarna Celje/Facebook