Košarkarice Celja sanjsko odprle finale državnega prvenstva


Celjske košarkarice so na prvi tekmi finala državnega prvenstva v dvorani Gimnazije Celje – Center gostile ekipo Triglava iz Kranja in si z odličnim prvim polčasom priigrale pomembno zmago.

Cinkarna Celje : Triglav 69:48 (22:15, 19:6, 13:10, 15:17)

Strelke Celja: Simmons 17, Loomis 13, Jelenc 9, Bartelme 8, Gbemuotor in Štirn 7, Čeh 6, Krenk 2

Kranjčanke so sicer nekoliko bolje odprle dvoboj, toda po 6 minutah igre so Celjanke spreobrnile potek tekme v svojo korist in tako prvo četrtino dobile z 22:15. Še boljšo predstavo so varovanke Damirja Grgića prikazale v drugem delu tekme. Na odmor so tako odšle z zanesljivo prednostjo 20 točk (41:21).

V drugem polčasu so nato brez večjih težav ohranile svojo prednost in tako na koncu povsem zasluženo slavile z 69:48. Najbolj strelsko razpoloženi sta bili Taylah Rose Simmons in Sara Elizabeth Loomis. Druga finalna tekma bo že v sredo v Kranju, Cinkarna pa za osvojitev naslova državnih prvakinj potrebuje še dve zmagi.

Trener Celja Damir Grgić je po zmagi povedal: ”Čestitam igralkam na prvi zmagi v tej finalni seriji. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, da smo predvsem v prvem polčasu bili skoncetrirani, fokusirani maksimalno in smo tudi s koncentracijo, ki smo si jo želeli, prišli do visokega vodstva v prvem polčasu. V drugem polčasu je ritem tekme padel, bodisi z menjavami, bodisi z malo slabšim napadom tako na eni kot na drugi strani, vendar najbolj pomembno v tem trenutku je, da vodimo 1:0. Sedaj je večji pritisk na ekipi Triglava, mi pa bomo naredili vse, da se dobro spočijemo in seveda pripravimo za drugo tekmo.”