Košarkarice Celja so se uvrstile na finalni turnir pokala Slovenije


Celjanke so v domači dvorani na povratnem obračunu proti Iliriji lovile zaostanek, ki so si ga priigrale v Ljubljani. Na dvoboju, ki je odločal o potniku na finalni turnir pokalnega tekmovanja so svoje delo opravile več kot odlično in se z visoko zmago uspele uvrstiti v zaključno fazo tekmovanja.

Cinkarna Celje : Akson Ilirija 81:59 (26:15) (21:15) (15:18) (19:11)

Strelke Celja: Rose Simmons 22, Loomis 19, Seničar 8, Čeh in Debeljak 7, Štirn 6, Jelenc, Bartelme in Gbemuotor 4

Košarkarice Celja so na prvem dvoboju v Ljubljani klonile z minimalno razliko (74:73). Tako so si pripravile dokaj dobro izhodišče pred povratnim srečanjem v telovadnici Gimnaziji Celje – Center.

Celjske košarkarice so levji delež opravile že v prvem polčasu, ko so si priigrali prednost 17 točk. To vodstvo so kljub nekoliko manj učinkoviti tretji četrtini uspele zadržati do konca srečanja. V zadnji četrtini so svojo prednost celo še povečale in tekmo zaključile z razliko 22 točk ter izidom 81:59. Blesteli sta Avstralka Taylah Rose Simmons in Američanka Sara Elizabeth Loomis, ki sta skupaj dosegli več kot polovico vseh točk Celja.

Damir Grgić, trener Celja, po tekmi: ”Rad bi čestital igralkam na zasluženi zmagi. Mislim, da smo danes odigrali skoncentrirano tekmo, bili dobro pripravljeni na vsako situacijo, čeprav je Ilirija igrala dobro tekmo. Vendarle na koncu mislim, da smo si zaslužili to zmago.”

To je že 28 zaporedna uvrstitev Celjank na finalni turnir pokalnega tekmovanja Slovenije. Na zaključni turnir so se uvrstile še košarkarice Triglava, Ježice, Konjic in Ledite iz Domžal.

Simon Valant, Foto: ŽKK Cinkarna Celje/Facebook