Celjske košarkarice presenetile bolgarske prvakinje


Košarkarice Cinkarne Celje so na včerajšnji tekmi 7. kroga mednarodne WABA lige v domači dvorani Gimnazije Celje – Center presenetile enega izmed favoritov za naslov, bolgarske prvakinje Montano. Zmagale so z rezultatom 78:72.

Varovanke Damirja Grgiča so dobro začele srečanje in Bolgarkam v nekaj prvih minutah niso pustile do koša. Bolgarke so četrtino kljkub temu dobile za točko. V drugi četrtini so Celjanke ponovno pritisnile že takoj na začetku in z nekaj zaporednimi točkami izid preobrnile ter povedle s 27:21. Prednost so do polčasa le še povišale in na odmor odšle s prednostjo devetih točk (45:37).

V tretji četrtini so bolje zaigrale gostje in pred zadnjimi desetimi minutami tekme zaostanek zmanjšale na tri točke. O zmagovalcu je ztako odločala zadnja četrtina. V zadnjem delu je bila igra izjemno izenačena, pet minut pred koncem tekme pa je na sceno stopila Lea Debelak. Ta je z dvema zaporednima trojkama začela serijo v kateri so Celjanke napravile delni izid 17:6 in tekmo mirno pripeljale do konca. Lea Debelak je bila z 20 točkami najboljša strelka tekme.

Cinkarna Celje – Montana 2003 78:72 (20:21, 25:16, 15:20, 18:15)

Celotna statistika tukaj.

foto: zajem zaslona FB TV Celje