Košarkarice Cinkarne prizadejale prvi poraz Budućnosti iz Podgorice


Celjske košarkarice so v derbiju 6. kroga lige WABA premagale Budućnost iz Podgorice in jim tako prizadejale prvi letošnji poraz v okviru te mednarodne lige. 

Cinkarna Celje : Budućnost Bemax 69:63 (17:13, 16:8, 19:22, 17:20)

Celje: Becker 21, Žibert 10, Jelenc 8, Iseinoski 8, Silva 7, Bartelme 7, Uranker 6, Gbemuotor 2

Košarkarice Celja so bile v vodstvu večji del tekme. Na začetku tretje četrtine so si priigrale svojo najvišjo prednost (39:25), toda sledil je odgovor Črnogork, ki so na uvodu zadnjega dela igre celo povedle (55:56).

Vendarle so bile Celjanke v zaključku obračuna bolj zbrane. Z izvrstno igro v obrambi gostujoči zasedbi v zadnjih 3 minutah igre niso dopustile, da bi dosegle kakšno točko, na račun dveh uspešnih metov z razdalje Niyah Becker in Kim Žibert pa so prišle do zaslužene zmage.

Najboljša strelka tekme je bila z 21 točkami Kanadčanka Becker, z asistencami je bila razpoložena Lea Bartelme (10 podaj), Sophia Gbemuotor pa je prispevala 12 skokov. Na drugi strani je celjski obrambi največ preglavic povzročala Dragana Domuzin.

Celjanke so poskrbele, da v ligi WABA ni več neporaženih ekip, ob tem pa so se Budućnosti oddolžile za poraz v Podgorici. Kljub temu to ni zadostovalo za skok na vrh lestvice, saj bi Cinkarnarke potrebovale zmago s 14 točkami prednosti.

Celjska zasedba bo danes v okviru državnega prvenstva gostovala v Škofji Loki, v sredo pa jih čaka gostovanje v bolgarski Montani.

”Čestitke igralkam za zmago. Zelo težka psihološka tekma, očitno je prišlo do prevelikega praženja po finalnem pokalnem turnirju. Bili smo energetsko zelo slabi, vendarle pa smo si na koncu le izborili to zmago. Tudi ekipa Budućnosti ni bila v svojem najboljšem stanju, igra ni bila najlepša, vendar je bilo vsaj zanimivo do konca srečanja. Kapo dol svojim igralkam, ki so zdržale do konca,” je po tekmi povedal Damir Grgić, trener Cinkarne.

Cinkarnarke z deklicami iz šole košarke ŽKK Cinkarna Celje ter šole košarke Jureta Krajnca iz občin Laško in Sevnica (Foto: Andraž Purg)

Na derbiju WABA lige so med polčasom svoje znanje pokazale tudi deklice iz šole košarke ŽKK Cinkarna Celje ter šole košarke Jureta Krajnca iz občin Laško in Sevnica.