Dijakinje I. gimnazije v Celju že tretjič zapored srednješolske prvakinje v košarki


I. gimnazija v Celju izstopa po športnih dosežkih na nacionalni ravni. Še posebej dominantni pa so, ko gre za srednješolsko žensko košarkarsko ekipo.

Minuli vikend so košarkarice I. gimnazije v Celju še tretje leto zapored postale državne srednješolske prvakinje, naslove pa so osvajale že pred tem. V mariborski Lukni so v finalu premagale III. gimnazijo Maribor. Prav tako tretjič zapored.

V polfinalni tekmi so se dekleta s I. gimnazije pomerile z vrstnicami gimnazije Moste in zmagale tesno, s 64:60, čeprav so tretjo četrtino zaključile z 11 točkami prednosti (48:59). Najboljša strelka polfinalne tekme pri Celjankah je bila Hana Ovčina s 25 točkami.

V finalu so se, tako kot zadnja tri leta, ponovno pomerile z ekipo III. gimnazije Maribor. In čeprav so prejšnja leta zmagovale suvereno, je tokrat šlo nekoliko težje. Celjanke so začele bolj od mariborčank in prvo četrtino dobile za 11 točk, ob polčasu pa je bilo 6 točk razlike.

A rezultat po tretji četrtini je bil skorajda izenačen, 40:41 za Celjanke. V zadnji so Mariborčanke celo povedle, a so se dijakinje I. gimnazije v Celju vendarle zbrale in tekmo zmagale z 61: 56. Največ točk, 16, je v finalu za celjsko gimnazijo dala Slatinčanka Lana Iseinoski.

Vir foto: FB profil I. gimnazije v Celju


III. GIMNAZIJA MARIBOR : I. GIMNAZIJA V CELJU 56:61 (40:41, 25:31, 8:19)

III. gimnazija Maribor: Visočnik, Petrovič 4, Gracej, Grujič 11, Podgornik, Brecelj 32, Čerbalič, Smonkar, Musić Žuran, Trantura 9, Kolac.
I. gimnazija v Celju: Simič, Vrbek 3, Iseinoski 16, Bartelme 10, Jančič 10, Žibert 10, Ovčina 6, Podgoršek 6, Močnik.