Košarkarice ostale brez prve violine


dojkic ivanaHrvaška reprezentantka Ivana Dojkić (18 let, 180 cm) odhaja po poti nekdanje celjske kapetanke Nike Barič, saj bo kariero namesto pri celjskem Athleteu nadaljevala pri najuspešnejšem evropskem klubu zadnjega desetletja, Spartaku iz Moskve. Spartak se je od leta 2006 naprej veselil kar štirih naslovov evropskega prvaka, kar ga na večni lestvici klubov z največ evropskimi naslovi uvršča na visoko tretje mesto, takoj za italijansko Vicenzo (5 naslovov) in latvijsko Daugavo iz Rige (18 naslovov). V lanskem ruskem državnem prvenstvu je Spartak v polfinalu izpadel proti evropskemu prvaku Jekaterinburgu. V novi sezoni bo ob ruskem pokalu in državnem pokalu nastopal tudi v Fibinem evropskem pokalu.

Dojkićeva je v ŽKK Athlete Celje odigrala dve sezoni ter v tem obdobju osvojila po dva naslova državne in pokalne prvakinje Slovenije, v sezoni 2014/2015 je bila s celjskim klubom tudi udeleženka zaključnega turnirja WABA lige. V zadnji sezoni je bila izbrana za MVP zaključnega turnirja slovenskega pokala ter MVP finala državnega prvenstva. Sezono prej je prejela priznanje za najboljšo mlado košarkarico slovenskega državnega prvenstva.

Dojkićeva je bila članica vseh mlajših reprezentančnih selekcij Hrvaške, v zadnji sezoni pa je prvič zaigrala tudi za člansko reprezentanco Hrvaške. Na mladinskem evropskem prvenstvu A divizije (2015) je bila najboljša strelka prvenstva. Celjski klub zapušča dve leti pred iztekom pogodbe, s Spartakom pa je podpisala dolgoročno pogodbo.

polovicka_celje_klik